Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Rușii contraatacă: îi acuză pe ucraineni că au incendiat intenționat mănăstirea veche de 500 de ani

Un incendiu a cuprins sâmbătă clădirea principală a mănăstirii de lemn Toți Sfinții din Sviatohirsk, în estul Ucrainei, a anunțat Biserica Ortodoxă Ucraineană. Mănăstirea a fost construită în anul 1526. „Ca urmare a ostilităților, un incendiu de proporții a izbucnit pe teritoriul sfeșturii Tuturor Sfinților din Sviatohirsk Lavra. Flăcările au cuprins clădirea principală", scrie în anunț. Un ofițer al armatei ucrainene, Iurii Kochevenko, a postat pe Facebook o fotografie a mănăstirii în flăcări, explicație: „O altă crimă a barbarilor ruși pentru care nu există nimic sacru.” De cealaltă parte, armata rusă a declarat că nu desfășoară ostilități în zona Sviatohirsk și nu bombardează teritoriul Rezervației Istorice și Arhitecturale Sviatohirsk.

Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, pe 4 iunie, în timpul retragerii din orașul Sviatohirsk al Republicii Populare Donețk a unităților Brigăzii 79 Asalt Aerian a Forțelor Armate ale Ucrainei, armata ucraineană "a dat foc schitului de lemn al Tuturor Sfinților din Țara Sfintei Adormiri a Rusiei Sviatohirsk Lavra", citează Interfax din comunicat.

"Unitățile Forțelor Armate Ruse situate la nord de Sviatohirsk nu conduc ostilități în această zonă și nu bombardează teritoriul Rezervației Istorice și Arhitecturale Svyatogorsk", a declarat ministerul într-un comunicat.

La sfârșitul lunii aprilie, Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat cu privire la desfășurarea artileriei ucrainene în mănăstirea Svyatogorsk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.