Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Salariile angajaților din MAI: anunț esențial făcut de ministrul de Interne

Inquam Photos / George Calin
Lucian Bode

În 2023 fundamentăm un proiect de buget astfel încât legea să fie aplicată în integralitatea ei, a dat asigurări ministrul de Interne, Lucian Bode. Declarația vine în contextul în care angajații din penitenciare au demarat proteste în țară.

„Protestele sindicaliștilor: îi puteți întreba pe domnul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu. Eu răspund de polițiști. În acest an a fost acordată o majorare salarială pentru cei din MAI. În 2023 fundamentăm un proiect de buget astfel încât legea să fie aplicată în integralitatea ei”, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.

„România se află în fața celei mai mari crize economice şi sociale din ultimele decenii, care se agravează cu rapiditate în lipsa unor soluţii adecvate ale decidenților politici. Preţurile la alimente şi la bunurile de bază au explodat, în timp ce veniturile românilor au rămas pe loc. Rata inflaţiei a ajuns la două cifre și prevestește: falimente în lanţ, creșterea șomajului și prăbuşirea puterii de cumpărare a românilor, cu efecte catastrofale asupra calității vieții profesionale și personale a angajaților instituțiilor de forță ale statului, dar și a lucrătorilor din mediul privat. Norma de hrană și norma de echipare ale angajaților din familia ocupațională apărare, ordine publică și securitate națională au rămas la valoarea anului 2009, iar salarizarea s-a blocat la nivelul anului 2020, cu mici creșteri în vara acestui an, care nu acoperă nici măcar inflația. Lăsați la coada interesului politicienilor, polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare supraviețuiesc, nu trăiesc”, arată sindicaliștii într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.