Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Scandal în Parlament: George Simion și colegii de la AUR au luat cu asalt comisiile în care se discută despre certificatul verde

george simion

Deputatul George Simion și alți parlamentari AUR au reușit marți să întrerupă dezbaterile atât la Comisia de sănătate din Senat, cât și la Comisia juridică a Senatului.

Suspectând că în spatele ușilor închise se desfășoară dezbateri pe marginea propunerii legislative privind introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă, parlamentarii AUR au intrat cu forța în sala în care se desfășura o ședință a Comisiei de Sănătate din Senat. Președintele Streinu-Cercel a întrerupt lucrările comisiei și a părăsit sala.

Ulterior, George Simion și parlamentarii AUR au plecat spre Comisia juridică a Senatului. Senatorul PNL Daniel Fenechiu a încercat să blocheze accesul reprezentanților AUR și al presei în sala comisiei, însă aceștia au forțat intrare. Parlamentarii AUR susțineau că doresc doar să participe la ședința comisiei, fără să deranjeze. Președintele Iulia Scântei a oprit lucrările comisiei și senatorii juriști s-au retras în propriile birouri, pentru a continua ședința online.

Obligativitatea prezentării certificatului verde pentru toți angajații este o măsură care nu a putut fi introdusă și aplicată printr-o hotărâre de guvern ci este necesară să fie sub formă de lege și trimisă în Parlament la vot. Legea trebuia aibă raport de la Comisia juridică și de la Comisia de sănătate pentru a putea ajunge în plen.

Inițial, acest proiect trebuia să facă referire doar la angajații din sănătate, aviație și MAI. Azi se discută un amendament prin care acest proiect de lege să se refere la toți angajații, atât cei de la stat, cât și cei de la privat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.