Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO SCENE TERIBILE Atac cu cuțitul direct în gât, în plină stradă, în miezul zilei: Un celebru regizor de 76 de ani este în stare gravă, în Franța

Alain Françon

Regizorul francez de teatru Alain Françon a fost victima unui atac cu cuţitul, miercuri, în cartierul Écusson din centrul oraşului Montpellier. El a fost găsit puţin după ora 11.30, pe strada Voltaire, între piaţa Saint-Côme şi biserica Saint-Roch, scrie Le Figaro.

Françon este grav rănit după ce a fost lovit cu armă albă în gât, în circumstanţe care nu au fost precizate imediat. El a fost internat la terapie intensivă.

Citește și: Dr. Adina Alberts: Am informații că sunt mulți pacienți tratați cu medicamente experimentale, scumpe, fără indicație în Covid

Informaţia a fost confirmată pentru AFP de Poliţie.

Născut în 1945, la Saint-Etienne, Alain Françon a înfiinţat compania Le Théâtre éclaté la Annecy în anii 1970, înainte de a conduce Centre dramatique national din Lyon, apoi pe cel din Savoie. În 1996, preia conducerea Théâtre national de la Colline din Paris, un post pe care îl ocupă până în 2010.

Citește și: Lovit de amnezie! La o săptămână după ce i-a făcut plecăciuni, Florin Cîțu și-a dat seama că e incompatibil cu Octav Bjoza

În 2016, a primit pentru spectacolul "Qui a peur de Virginia Woolf" de Edward Albee, jucată la teatrul L'Œuvre premiul Molière pentru "cel mai bun regizor de teatru privat".

Regizorul, în vârstă de 76 de ani, susţinea de la mijlocul lui februarie cursuri la Ecole nationale supérieure d'art dramatique din Montpellier, şi s-a prăbuşit pe strada din apropierea hotelului unde locuia, în centrul istoric al oraşului, potrivit unei surse apropiate anchetei. Autorul atacului a fugit. Un atac terorist este, pentru moment, exclus.

Citește și: Doliu în Poliția Română! Un șef de post a murit, după ce s-a infectat cu Covid-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.