DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

VIDEO - Schimb de replici în plenul deputaților. Adrian Solomon, către Cristina Prună: Sunteți cea mai slab pregătită președinte de ședință

Facebook
Adrian Solomon

Deputatul PSD Adrian Solomon a afirmat marţi că deputata USR Cristina Prună este "cel mai slab preşedinte de şedinţă", care "a întrecut-o pe Roberta Anastase".

Adrian Solomon a venit la microfon să susţină adoptarea Legii pentru completarea art. 38 din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, reexaminată ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr. 58 din 12 februarie 2020, publicată în Monitorul Oficial, care a intrat în dezbaterile plenului Camerei Deputaţilor cu raport de respingere.

"Avem un exemplu de ceea ce înseamnă contestare de dragul contestării la Curte şi evident pentru că unele puncte din raportul comisiei şi din legea votată de Cameră erau diferite faţă de ceea ce se votase la Senat s-a acceptat sesizarea ca fiind neconstituţională legea în ansamblul său. Iniţiatorii ne propuneau să introducem în lege o majorare cu 20% a salariilor celor de la Biblioteca Naţională şi Biblioteca Academiei Române. E drept, dacă cereau iniţiatorii pentru serviciile secrete sau pentru nu ştiu ce alte structuri de forţă, nu contesta nimeni, dar când e vorba despre Academia Română, despre Biblioteca Naţională, lucrurile se precipită în capul celor care fac astfel de sesizări şi repede cred că se vor ridica intelectuali să reia puterea în ţara asta, că au bani mai mulţi.... Problema oamenilor a rămas", a susţinut deputatul PSD.

În continuare, deputatul USR Cristian Seidler a arătat cel care a dat un punct de vedere negativ pe proiectul de lege a fost chiar Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

"Ascultam cu foarte mare interes intervenţia antevorbitorului şi constatam că legea salarizării (...) a fost modificată de majoritatea pesedistă de 20 de ori. E un fleac, "au ciurit-o", şi au ciuruit şi bugetul de stat, explicând de fiecare dată de ce, deşi nu mai sunt bani, mai trebuie crescute nişte salarii, pe ici pe colo. Foarte interesant este însă punctul de vedere al Guvernului condus de doamna Dăncilă, care nu susţine adoptarea acestei iniţiative legislative", a arătat deputatul USR.

Adrian Solomon a dorit să revină la microfon şi să dea o replică, dar preşedintele de şedinţă, deputata USR Cristina Prună, l-a atenţionat că încalcă Regulamentul.

"Pe acel scaun a stat Roberta Anastase, doamnă, şi aţi întrecut-o", a replicat Solomon.

"Domnule Solomon, vă rog să aveţi un comportament demn de Camera Deputaţilor, să citiţi Regulamentul şi să lăsaţi aceste aprecieri personale şi să retrageţi imediat ceea ce aţi spus", a replicat Cristina Prună.

"Sunt conştient de ceea ce spun. Bun, nu sunteţi cel mai prost preşedinte de şedinţă, sunteţi cea mai slabă preşedintă de şedinţă, pregătită. Cea mai slab pregătită", a răspuns Adrian Solomon.

"Domnule Solomon, vă rog să vă revizuiţi comportamentul şi o să vă dau şi a doua intervenţie. Dar vă rog să vă înscrieţi la cuvânt", a spus Cristina Prună.

Revenit la microfon după intervenţia deputatului PNL Violeta Alexandru, care a pledat pentru un sistem de salarizare corect, Adrian Solomon a arătat, că există erori care trebuie îndreptate. "Am făcut şi erori, iar erorile trebuie îndreptate, dacă suntem conştienţi că trebuie să le îndreptăm, dacă nu putem să le lăsăm să se perpetueze, să se se agraveze", a spus el.

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu l-a invitat pe Adrian Solomon să-şi ceară scuze preşedintelui de şedinţă şi a făcut totodată un apel către toţi colegii.

"Avem pretenţia de la cetăţeni să respecte această instituţie. Respectul pentru Parlamentul României îl construim fiecare dintre noi, în fiecare zi, atunci când vorbim public pe stradă, la TV sau mai ales de la tribuna acestui Parlament, Deci vă rog, domnule Solomon, şi vă rog pe fiecare dintre dumneavoastră să ţineţi o etichetă care să crească acest Parlament", a spus Moşteanu.

"Îmi cer scuze că am ajuns să fim atât de slabi, încât să ne conducă doamna Prună", a replicat Solomon, care a primit aplauze din sală.

Cristina Prună a făcut un apel pentru respectarea Regulamentului Camerei Deputaţilor.

"Din păcate, văd că nivelul de respect aici, la Camera Deputaţilor, este unul foarte foarte jos. Şi nu o să mă supăr şi să mă atac pentru anumite lucruri care se spun aici, e dreptul dumneavoastră să vă exprimaţi de la tribuna Parlamentului. Însă, ceea ce voi face este că voi veghea la respectarea Regulamentului Camerei Deputaţilor, ceea ce vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să-l citiţi şi să-l respectaţi. (...) Oricât de mult încercaţi să mă intimidaţi, n-o să reuşiţi", a afirmat Prună.

În final, deputaţii au respins acest punct al ordinii de zi, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.