Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Scurtmetrajul 'Potemkiniştii', de Radu Jude, are premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes

diario1.com
covor rosu festivalul de film de la cannes

Scurtmetrajul „Potemkiniştii”, scris şi regizat de Radu Jude, va avea premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes pe 25 mai, în prezenţa echipei, conform news.ro.

Producţia românească va debuta în programul Quinzaine des Réalisateurs, secţiune paralelă a prestigiosului festival, la Théâtre Croisette. Alte două proiecţii sunt programate pe 26 mai, la Cinéma Olympia şi la Cinéma Alexandre III.

Cea de-a 75-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes va avea loc în perioada 17 - 28 mai 2022.

Scurtmetrajul va rula în cinematografele din România din 1 iulie, în cadrul proiectului “Almanah Cinema. Şase filme scurte”.

„Potemkinştii” porneşte de la gestul de sfidare la adresa Rusiei făcut în 1905 de marinarii de pe Crucişătorul Potemkin, care au primit azil politic în România. În 2021, un sculptor (interpretat de Alexandru Dabija) încearcă să facă o lucrare inspirată de acest eveniment.

„Potemkiniştii” este o comedie despre artă, istorie, memorie şi cinema, descrisă de criticul de film Andrei Gorzo ca „o schiţă de Caragiale încrucişată cu un video-eseu de Mark Rappaport".

Alexandru Dabija şi Cristina Drăghici interpretează rolurile principale.

Producătorul scurtmetrajului este Ada Solomon, iar producător executiv, Diana Caravia. Imaginea este semnată de Marius Panduru, montajul, de Cătălin Cristuţiu, iar sunetul, de Titi Fleancu. Designul şi mixajul de sunet sunt realizate de Marius Leftărache, costumele, de Cireşica Cuciuc, coafura şi machiajul, de Bianca Boeroiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.