Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Se pregătește impunerea unui om din clanul lui Radu Mazăre la CNCD

PSD2

PSD continuă să îi sfideze pe români și îl susține pe prietenul lui Radu Mazăre, fostul deputat Radu Babuș, pentru un loc în Colegiul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Ca orice fost parlamentar, fără nicio pregătire profesională concretă, Radu Babuș și-a umplut CV-ul de diplome goale de conținut menite să impresioneze în vânătoarea de sinecuri. Absolvent al ”prestigioasei” Universități Româno-Americană, Radu Babuș nu și-a demonstrat abilitățile de jurist decât în job-uri la stat în care poți fi plasat fără a avea vreo competență certificată și din care a atras atenția DNA: „Suspectul Babus Radu, in calitate de director general al RAEDPP Constanta, la data de 31.05.2007, a stabilit cu intenție o valoare diminuata, fata de valoarea comercială reală, pentru o suprafață totala de teren de 502,81 m.p., situată în intravilanul mun. Constanța, stațiunea Mamaia, aparținând domeniului privat al mun. Constanța”, se arată într-un comunicat al DNA, în care Babuș, prieten al lui Radu Mazăre, era pus sub urmărire penală în dosarul fostului primar al Constanței.

După ce și-a ”demonstrat” abilitățile profesionale în plan local, Radu Babuș s-a cocoțat pentru două mandate direct în Camera Deputaților, fiind și membru în Comisia de control a activității SRI.

Pentru că nicio activitate profesională de-a lui Radu Babuș nu are vreo legătură cu drepturile omului sau anti-discriminarea, PSD demonstrează că tratează CNCD ca pe o simplă sinecură, numirea lui Babuș în acest post intervenind ca urmare a expirării mandatului Mariei Lazăr în vârstă de 83 de ani, de profesie tehnician telecomunicații.

La audieri, Radu Babuș a fost invitat să numească un caz de discriminare asupra căruia CNCD a emis o hotărâre și nu a reușit să identifice nici măcar unul.

Potrivit surselor noastre, Partidul Național Liberal oscilează între a-l susține pe Cătălin Raiu sau pe Camelia Bănică. Argumentele în favoarea lui Cătălin Raiu, cel care a luptat în pandemie pentru a menține bisericile deschise, sunt legate de faptul că niciodată cultele religioase n-au avut vreun reprezentant în cadrul colegiului CNCD, în vreme ce pentru Camelia Bănică înclină cei care legături cu grupurile de lobby ale ONG-urilor de romi specializate în proiectele cu finanțare externă. De notat faptul că romii mai au un reprezentant în cadrul CNCD, Cătălina Oltean, numită acum 2 ani cu sprijinul USR. Camelia Bănică conduce CADO alături de Victor Ciobotaru, activist LGBT. Aceasta a afirmat la audieri că este o apărătoare a ideologiei de gen. Va rămâne de văzut dacă Nicolae Ciucă și conducerea PNL vor numi în CNCD încă un reprezentant al romilor sau vor susține candidatura lui Cătălin Raiu, profesor universitar doctor la Universitatea din București, cu studii și stagii de predare în Marea Britanie și Bulgaria. Raiu este primul român devenit membru în panelul de experți pe libertate religioasă al OSCE, autor a 3 volume și a numeroase studii științifice internaționale, conferențiar alături de cele mai importante figuri la nivel global pe liberate religioasă de la ONU, Departamentul de Stat al SUA și Uniunea Europeană. Cătălin Raiu este apropiat de lumea cultelor și a dezvoltat mai multe proiecte de dialog interreligios și interetnic pentru tineri și clerici, însă nu este afiliat politic.

Cel de-al patrulea candidat cotat cu șanse este Haller Istvan susținut de UDMR, aflat deja la capătului celui de-al treilea mandat în cadrul CNCD. Timp de 15 ani la CNCD, Haller Istvan s-a remarcat prin greva foamei ca gest de protest împotriva Guvernului României în anul 2008.

Ceilalți candidați, Ana Maria Dalu și Luminiţa Gheorghiu, nu sunt cotați cu șanse. Votul va avea loc miercuri, în plenul reunit al celor două Camere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.