Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Sezonul mizeriei pe litoral: ANPC a descoperit pește expirat și miros de nedescris la doi furnizori

peste stricat

Pește expirat din 30 iunie, mizerie și miros de nedescris, produse fără etichete, carcase aruncate pe jos care urmau și fie refolosite și alte nereguli au găsit comisarii ANPC la doi furnizori de pește de pe litoral.

Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, spune că a primit informații de la un proprietar de rastaurant și a făcut un control la doi operatori economici din Constanța care vând pește, notează Mediafax.

Au fost găsite sute de kilograme de pește care par în afara termenului de valabilitate, iar în cazul unor cantități de pește există certitudinea că sunt expirate. Pe imaginile transmise de ANPC se observă o etichetă conform căreia peștele era expirat din 30 iunie.

De asemenea, mai multe ambalaje au fost găsite aruncate pe jos, în mizerie, care urmau să fie refolosite pentru transport.

Constantinescu spune că scena părea ruptă din filmele de groză, iar mirosul era de nesuportat. În plus, toți cei care manevrau alimentele par să nu aibă „nici măcar o brumă de analize medicale”.

„Condițiile de depozitare și de procesare ale peștelui sunt greu de descris în cuvinte. Am procedat la sigilarea tuturor camerelor frigorifice pentru a putea păstra acolo cele câteva sute de kilograme depistate cu neconformități, ținute necorespunzător sau fără documente de proveniență. Au fost lăsate invitații pentru luni, când se vor întocmi documentele de control și după verificarea actelor de proveniență ale mărfurilor, mai ales pentru cantitatea de pește neetichetată. A fost solicitată participarea organelor de poliție ce au răspuns cu promptitudine urmând ca acțiunea începând de luni să se desfășoare împreună pentru a fi evaluată atât din perspectiva braconajului cât și a evaziunii fiscale”, spune Horia Constantinescu.

Conform acestuia, ambii operatori economici au o reputație negativă, fiind sancționați și în trecut de către comisarii ANPC.

Ambii sunt furnizori ai multor restaurante de pe litoral și ai multor magazine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.