Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Simina Tănăsescu a depus jurământul pentru funcţia de judecător la CCR

simina tanasescu

Simina Tănăsescu, fost consilier prezidenţial, a depus, marţi de la ora 12.00, jurământul de învestire în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. Aceasta a fost propusă pentru funcţie de preşedintele Klaus Iohannis, şi îl va înlocui pe Petre Lăzăroiu.

"Vă doresc mult succes în această funcţie. Este important pentru noi", i-a transmis preşedintele Iohannis Siminei Tănăsescu. Preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut alte declaraţii.

Simina Tănăsescu, fost consilier prezidenţial, va fi timp de nouă ani judecător al CCR, după încheierea mandatului lui Petre Lăzăroiu pe data de 9 iunie.

Simina Tănăsescu a demisionat în luna iunie 2018 din funcţia de consilier prezidenţial, în urma unui scandal provocat de o întâlnire cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu. Aceasta a fost acuzată că a încercat să facă presiuni asupra judecătorului Petre Lăzăroiu, căruia i-a spus că "are o sarcină ingrată", de a-i vorbi despre revocarea sa de la Curte, în acest sens fiind depusă o sesizare a unui ONG la Preşedinţie.

La scurt timp după izbucnirea scandalului, Administraţia Prezidenţială a anunţat că Simina Tănăsescu nu a reprezentat Preşedinţia română în discuţia pe care a avut-o cu judecătorul CCR.

De asemenea, pe 15 iunie expiră şi mandatele la CCR ale judecătorilor Ştefan Minea şli Simona-Maya Teodoroiu. În locul lor au fost desemnaţi de către Senat Gheorghe Stan, iar de către Camera Deputaţilor Cristian Deliorga.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.