Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO ŞOC în PNL: Doi deputaţi au ajuns la ATI cu COVID-19, după o nuntă cu sute de persoane (România TV)

Twitter
coronavirus

Doi deputaţi PNL  au ajuns internaţie la terapie intensivă, diagnosticaţi cu COVID-19, după ce au participat la nunta fiului primarului din comuna Letca Nouă, judeţul Giurgiu, se arată într-o înregistrare video publicată pe pagina de Facebook a emisiunii "Punctul culminant" de la România TV. Deşi cei doi deputaţi nu apar în înregistrare, pe fundal se aude cum acestora li se fac dedicaţii muzicale.

Deputații PNL Toma Petcu și Alexandru Andrei s-au infectat cu coronavirus.  Ambii deputați fac parte din organizația de Giurgiu a PNL. Ei au participat marți seară la o ședință a conducerii filialei județene. Ulterior, Alexandru Andrei a fost internat în spital cu simptome ale bolii. La scurtă vreme, și Toma Petcu a avut simptome asociate infectării cu coronavirus așa că s-a testat, iar rezultatul a fost pozitiv.

Deputaţii și-au informat colegii asupra stării lor, astfel că și Dan Motreanu, liderul organizației, a făcut un test pentru coronavirus, dar rezultatul testului a fost negativ.

„Pe analizele făcute de Ministerul Sănătăţii, cele mai multe persoane s-au infectat de la evenimentele private şi din cauza asta Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune Guvernului, pe o perioadă de 30 de zile, prelungirea stării de alertă, să nu se mai permită organizarea de evenimente private. Din controalele efectuate, raportările făcute de Ministerul de Interne a rezultat clar: noi am permis organizarea unor astfel de evenimente cu 50 de persoane maximum în spaţiul închis, 100 de persoane în spaţiul deschis - nu s-au respectat aceste reguli. Cele mai multe controale care s-au efectuat au arătat că a fost încălcată flagrant. Ca să nu mai spun de normele de protecţie a sănătăţii care ar fi trebuit respectate. Au fost identificate nunţi de 200, 250, 300 de persoane, 500 de persoane, botezuri şi alte petreceri în grup care au încălcat drastic şi lucrul ăsta s-a şi văzut, pentru că în analiza surselor de transmitere a virusului, aceste evenimente private sunt pe primul loc”, a declarat Ludovic Orban în cadrul şedinţei de guvern de miercuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.