Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO SOCANT. Statul Islamic face publica o noua inregistrare cu 12 ATACURI teroriste

isis

Gruparea teroristă Statul Islamic a dat publicităţii o înregistrare video cu 12 atacuri pe care le-a comis în Pakistan şi în Afganistan, inclusiv imagini cu primul atentat sinucigaş comis vreodată de această grupare în Afganistan, a anunţat vineri agenţia de presă Afghan Islamic Press (AIP), cu sediul în Pakistan, preluată de agenţia de presă niponă Kyodo.

AIP a transmis că înregistrarea video, care durează 12 minute şi este intitulată "Khorasan: Cimitirul apostaţilor - 1", a fost postată pe reţelele sociale şi prezintă patru atacuri în Pakistan şi opt în Afganistan. Khorasan este un termen folosit de către jihadişti pentru a descrie o regiune istorică ce cuprindea cândva Pakistan, Afganistan şi părţi din Iran.

În înregistrarea din Afganistan, poate fi văzut un terorist sinucigaş care atacă un post de securitate din districtul Azra, provincia Logar, la volanul unei maşini-capcană, iar în comentariul care însoţeşte imaginile se spune că atacul a fost comis în fieful facţiunii Haqqani a talibanilor afgani. "Se pare că unii dintre luptătorii talibani s-au alăturat Statului Islamic în sud-estul provinciei", relatează AIP. Înregistrarea video prezintă un alt atac asupra unui vehicul aparţinând unei companii de deminare, în acelaşi district din Afganistan.

Totodată, sunt prezentate şi imagini cu atacuri comise de terorişti ai Daesh asupra forţelor de securitate pakistaneze şi revendicarea unui atentat împotriva unor musulmani şiiţi în oraşul-port Karachi, din Pakistan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.