Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Sorin Cîmpeanu, ȘOCAT de declarațiile Andreei Moldovan, șefa de facto a Ministerului Sănătății + Reacție la testare: 'E o testare jenantă'

Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu a fost șocat, marți seara, când a aflat, la Antena 3 că Andreea Moldovan, șefa de facto a Ministerului Sănătății, a declarat că își dorește din tot sufletul ca România să intre în lockdown.

”Nu pot să cred că a spus cineva că își dorește din tot sufletul lockdown. Nu pot să cred, eu nu pot să cred asta. Nu cred că își poate dori cineva așa ceva.”, a spus Cîmpeanu.

Citește și: Rareș Bogdan, scrisoare de ultim moment de la Ursula von der Leyen: ‘Comisia nu pune la îndoială necesitatea ca autoritățile să adopte măsuri adecvate pentru a se proteja de noile tulpini ale virusului’

Șeful de la Educație a vorbit și despre relația pe care o are cu omologul său de la Sănătate, Vlad Voiculescu, și a catalogat drept ”jenantă” testarea la nivel național.

”Ministerul Educației se ocupă de achiziția de manuale, Ministerul sănătății se ocupă de achiziția de teste. Este o testare jenantă. Sunt deranjant de situația asta, din perspectiva școlilor. Această testare ar ajuta școala să se afle în siguranță sanitară. Închiderea școlilor, dincolo de pierderile educaționale, generează pierderi emoționale. Lipsa socializării generează sechele.

Citește și: Gabriela Firea: ‘Da, știu, PSD e de vină! Memorandumul pe care îl nega, ieri, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, există, confirmă, azi, ministrul Muncii, Raluca Turcan’

Eu sunt mai în vârstă, mai de modă veche (n.r. despre relația cu Vlad Voiculescu). Când stabilim un lucru vreau să îl respectăm, să rămână stabilit.”, a punctat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a explicat și de ce a schimbat structura anului școlar, care ar urma să se încheie pe 2 iulie, nu pe 18 iunie, după ce s-a decis prelungirea cu două săptămâni a vacanței de primăvară, ceea ce va duce la diminuarea cu aceeași durată a vacanței de vară.

Citește și: Scandal de proporții! Un nume greu din PNL vrea ruperea țării: ‘România are nevoie urgent de descentralizare și regionalizare. Dumnezeii luptei cu COVID-19 de la București impun decizii aberante’

”Aceste două săptămâni care puteau fi online în aprilie, știut faptul că doar dacă te uiți la trendul epidemiologic îți dai seama că în aprilie va fi vârful, și dacă va fi un vârf epidemiologic îți dai seama că oricum vor fi luate și alte măsuri, față de cele care sunt luate, în loc să ai aceste două săptămâni de învățământ online în aprilie poți avea în lunile mai, iunie două săptămâni de școală cu prezența fizică. Câștigul este enorm. Oricum școlile s-ar fi închis pe baza evoluției epidemiologice.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.