Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Spectacolele 'O scrisoare pierdută' şi 'Baiadera', vor fi prezentate în programul Seri de Operă Online, de săptămâna aceasta

romaniatv.net
opera nationala

Spectacolele „O scrisoare pierdută”, de Dan Dediu, şi „Baiadera”, după Ludwig Minkus, vor fi prezentate luni, respectiv joi de Opera Naţională Bucureşti în cadrul programului Seri de Operă Online.

Ele pot fi vizionate pe pagina de Facebook a ONB şi pe site-ul operanb.ro/operaonline doar pe durata spectacolelor, potrivit news.ro.

Vezi și: Un nou simptom asociat cu COVID-19! Observația virusologilor: Unii pacienți sunt confuzi, până în punctul în care nu mai ştiu unde se află, nici în ce an

Luni, de la ora 18:30, va putea fi urmărită înregistrarea din 13 ianuarie 2013 a spectacolului „O scrisoare pierdută”, regizat de Ştefan Neagrău.

Compozitorul Dan Dediu a transformat piesa lui Ion Luca Caragiale, una dintre cele mai cunoscute creaţii din teatrul românesc, în muzică de operă. În operă se regăsesc citate muzicale din diferite zone, uneori chiar din folclorul românesc, menite să plaseze acţiunea în spaţiu şi timp.

Joi, de la aceeaşi oră, va fi disponibil online spectacolul de balet „Baiadera”, în regia şi adaptarea coregrafică ale lui Mihai Babuşka. Înregistrarea datează din 12 ianuarie 2019.

Citește și: Streinu Cercel, avertisment în plină criză de COVID-19: 'Mă aștept ca în următoarele 5-10 zile să avem o problemă'

Creat în 1877 de Marius Petipa, pe muzica lui Ludwig Minkus şi pe un libret al coregrafului realizat împreună cu Serghei Kudekov, povestea din „Baiadera" dezvoltă o temă romantică ce a însemnat în istoria baletului trecerea de la epoca romantică la epoca clasică.

Opera Naţională Bucureşti prezintă online, săptămânal, în fiecare luni şi joi, spectacole din repertoriul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.