Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Stelian Ion, atac la CSM: 'Nu consider că există o relaţie bună. Să nu încercăm pas cu pas să acaparăm atribuţiile care revin altora'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Stelian Ion

Stelian Ion, ministrul Justiţiei, atacă din nou Consiliul Superior al Magistraturii, garantul constituţional al independenţei justiţiei. Ministrul acuză CSM că încearcă să acapareze atribuţiile care revin altor instituţii. Stelian Ion recunoaşte fără perdea că nu are o relaţie bună cu CSM.

Întrebat, în cardul unui interviu pentru HotNews, dacă CSM face politică, Stelian Ion a răspuns: "Un fel de politică în zona justiţiei putem spune că face, pentru că sunt luări de poziţie în zona justiţiei care ţin de anumite propuneri legislative. Nu este neapărat un lucru rău şi politica nu este în sine un lucru rău. Este o politică în sensul de a contribui la unele decizii publice."

"Rolul CSM este acela de a garanta independenţa justiţiei. Pe aceasta ar trebui să-şi concentreze întreaga activitate, nu neapărat pe a lua comva rolul Ministerului Justiţiei în privinţa administrării. Sunt chestiuni care trebuie verificate cu mare antenţie şi de aceea venim cu propuneri noi şi în ceea ce priveşte modul de organizare şi funcţionare a CSM. Fiecare trebuie să ne vedem şi să ne înţelegem foarte clar rolul pe care îl avem, potrivit Constituţiei, şi să nu încercăm pas cu pas să acaparăm atribuţiile care revin altora.

De la începutul mandatului am încercat să am o colaborare foarte bună cu CSM şi voi face lucrul acesta indiferent că nu voi fi de acord cu unele măsuri, cu unele poziţii, cu unele acţiuni care vin din zona CSM. Oamenii vin şi pleacă din aceste funcţii. CSM-ul de azi nu va mai fi asemănător poate cu CSM-ul care va fi peste 1, 2 ani, când vor fi alegeri. E foarte important să recâştigăm încrederea în instituţii. CSM e o instituţie fundamentală a statului român. Aşa că, indiferent că îmi plac sau nu îmi plac unele luări de poziţie sau acţiuni, indiferent că vin unele atacuri din acea zonă, voi continua să militez pentru o bună înţelegere între Ministerul Justiţiei, CSM şi celelalte organisme", a mai declarat Stelian Ion.

Întrebat dacă are o relaţie bună cu CSM în prezent, ministrul Justiţiei a precizat: "Nu consider că există o relaţie bună, dar am făcut tot posibilul să avem această relaţie. Din punctul meu de vedere nu am ce să-mi reproşez. Sunt chestiuni care trebuie discutate, chestiuni care n-ar trebui să supere pe nimeni, care ar trebui să fie discutate fără atâta patos. Adică până şi discuţiile pe desfiinţarea SIIJ s-au transformat într-o rafală de emoţie şi într-un război total pe care l-am avut şi anii trecuţi şi nu mi l-aş fi dorit în acest mandat. Dar s-a întâmplat şi din păcate magistratura e un pic scindată. Judecătorii între ei nu au aceleaşi opinii pe anumite chestiuni foarte importante, judecătorii şi procurorii au viziuni diferite, dar trebuie să înţelegem că justiţia este un serviciu public. Nu este despre magistraţi, ci este despre oameni şi sunt foarte mari aşteptări."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.