Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Stelian Ion nu ţine cont de criticile lui Orban pe legile justiţiei: 'Este nerealist să discutăm 600 de articole'

Inquam Photos / George Calin
Stelian Ion

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, reacţionează la criticile preşedintelui PNL, Ludovic Orban, referitor la proiectele de modificare a legilor justiţiei. Dacă Orban i-a reproşat ministrului că nu a discutat în coaliţie proiectele, Stelian Ion afirmă că nu puteau fi dezbătute 600 de articole, pentru că modificarea legii ar fi o urgenţă. Stelian Ion îl pune pe Orban să aştepte ca proiectele să ajungă în Parlament, iar până atunci coaliţia ar fi făcut deja observaţii prin intermediul miniştrilor avizatori.

"Chestiunile de acest ordin este foarte bine să fie discutate în cadrul coaliţiei. A turna gaz pe foc pe un subiect atât de important este greşit. Discuţiile de natură politică este bine să fie purtate în cadrul alianţei şi în cadru instituţional. Proiectul, în varianta propusă de guvernul anterior, este în consultare de anul trecut. Au trecut şase luni de zile în care aceste legi au fost discutate, am primit sute de observaţii. Am organizat dezbatere publică cu asociaţiile magistraţilor. Aceste legi nu sunt produsul unei persoane anume, produsul unui ministru.

Este un produs foarte bun. Am primit observaţii de la ceilalţi miniştri. Unele au fost integrale, altele nu. Va urma avizarea de către CSM, vor veni cu siguranţă observaţii şi de acolo. Nu suntem la capătul drumului. Proiectul nu a fost trimis Parlamentului. Am avut discuţii cu unii colegi. Eu voi explica toate lucrurile acestea.

Este nerealist să discutăm 600 de articole, în condiţiile în care ne-am propus, printr-un memorandul al guvernului, să trmitem acest pachet către parlament într-un anumit interval. Am considerat că am sprijinul colegilor din coaliţie. Chestiuni punctuale, dezbateri pe articole, vor fi făcute cu siguranţă în Parlament. Pe etape, eu cred că e obligatori să existe în continuare aceste dezbateri şi ele se vor purta în primul rând cu colegii din coaliţie, cu ceilalţi parlamentari şi cu celealte instituţii. Observaţiilor colegilor din coaliţie pot fi avute în vedere după avizare. Ele vin în majoritate prin ceilalţi miniştri care avizează proiectele.

Sigur că opoziţia le va contesta la CCR. În final, mi-aş dori să intre în vigoare în acest an. Cel mai pesimist ar fi să se mâne pe anul viitor sau un blocaj. Îşi vor dori mulţi să blocheze aceste proiecte, dar nu se va întâmpla acest lucru", a declarat Stelian Ion, într-un interviu la HotNews.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că proiectul privind modificarea legilor justiţiei pe care ministrul Stelian Ion l-a trimis către CSM nu a fost discutat în coaliţia de guvernare şi nici nu a fost supus unor dezbateri publice ample. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.