Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Stelian Ion o ține pe a lui, în ciuda CCR: 'Tot ce face SIIJ este valabil, va rezista în instanță? Sunt opinii care spun că nu vor rezista'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Stelian Ion

Stelian Ion cere nerespectarea ultimei decizii a CCR, care a hotărât că SIIJ este constituţională în raport cu hotărârea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Ministrul Justiției dă asigurări că Secția va fi desființată și instigă judecătorii să decidă împotriva viitoarelor acte ale SIIJ.

”Nu poate nimeni să îmi dea un argument că desființarea SIIJ este neconstituțională. Legiuitorul consideră dacă este oportun sau nu să înființeze sau desființeze anumite instituții.

Citește și: OFICIAL | CCR pune cruce propagandei anti-SIIJ: Instanţele naţionale nu pot aplica recomandări MCV în detrimentul legislaţiei naţionale

Încurcăturile le-au făcut politicienii în 2017 și 2018. Nu a mai existat absolut niciun caz de corupție semnalat, anchetat și trimis în judecată de SIIJ, sunt permanente scurgeri de informații de la SIIJ, avem raportul MCV care stabilește că SIIJ este un instrument cu care se poate afecta independența justiției. Drumul acesta este fără întoarcere. SIIJ va fi desființat, nu am nicio îndoială! Ideea este dacă noi, politicienii, conștientizăm acest lucru. Se vor produce o grămadă de încurcături judiciare.

Tot ce face SIIJ este valabil, va rezista în instanță? Sunt opinii care spun că nu vor rezista în instanță actele SIIJ.”, a spus Stelian Ion.

Citește și: Stelian Ion, după raportul MCV: Trebuie desființată grabnic SIIJ - VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.