Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO – Sute de șoricei vopsiți în culorile Palestinei au fost eliberați în McDonald’s, în semn de protest

Sute de șoricei vopsiți în culorile Palestinei au fost eliberați în McDonald’s, în semn de protest

Poliția britanică investighează un caz ciudat: șoricei pictați în culorile steagului palestinian au fost lăsați în trei restaurante McDonald’s din Marea Britanie, relatează The Guardian.

Un bărbat a fost arestat după ce cutii cu rozătoare vii au fost eliberate în restaurantele McDonald’s din Birmingham, se pare că în cadrul protestelor pro-Palestine. Poliția a spus că investighează trei incidente separate în regiune în care rozătoare au fost aruncate în localurile de fast-food și căută și un al doilea bărbat, Billal Hussain, de 30 de ani.

Primul incident a avut loc luni la un McDonald’s din Nechells din centrul Birmingham, în jurul orei 17.30, când ceea ce păreau a fi zeci de șoareci vopsiți în roșu, negru, verde și alb – culorile drapelului palestinian – au fost eliberați în restaurant.

Imaginile video au arătat un bărbat cu ceea ce pare a fi un steag palestinian întins în jurul capului, ducând rozătoarele din portbagajul unei mașini în McDonald’s și răsturnându-le pe podea, în fața clienților îngroziți.

În timp ce animalele se grăbesc pe podea, cei de la masă pot fi văzuți fugind. Apoi se aude strigând: „Boicotează Israelul” și „la dracu’ Israelului”.

Alte două incidente

Imaginile unui al doilea incident de marți după-amiază, la o sucursală McDonald’s din Perry Barr, au arătat personalul încercând să rețină zeci de rozătoare sub o cutie de plastic, un martor spunând că au fost „scăpați”.

Poliția a spus că a avut loc un al treilea incident în Small Heath chiar înainte de ora 21:00, marți, deși nu este clar dacă acesta a fost legat de celelalte două.

Ce spune Poliția

Poliția din West Midlands a spus: „Poziția noastră este clară: acest lucru este îngrozitor și nu va fi tolerat. Vom urmări și trimite în judecată pe oricine comite astfel de fapte. Întărim patrulele în regiune și vom oferi asigurări comunităților noastre.”

Ei au spus că „au executat deja o serie de mandate în hotărârea noastră de a-l aresta pe Hussain, care este suspectat de implicare în incidentele inacceptabile și supărătoare”.

Poliția a îndemnat pe oricine cu informații despre Hussain să-i contacteze.

Ce zice McDonald’s?

McDonald’s Marea Britanie a declarat că restaurantele implicate „au fost complet igienizate, iar partenerii noștri de control al dăunătorilor au efectuat o inspecție completă”, adăugând că lucrează cu poliția din West Midlands.

De unde ar fi plecat atitudinea?

Apelurile de a boicota lanțul global de fast-food au venit din cauza McDonald’s Israel care a afirmat că a oferit mii de mese gratuite personalului militar israelian.

Drept urmare, francizele din unele țări cu majoritate musulmană, cum ar fi Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania și Turcia, s-au disociat de franciza israeliană.

McDonald’s Corporation a declarat într-o declarație: „Suntem consternați de dezinformarea și rapoartele inexacte cu privire la poziția noastră ca răspuns la conflictul din Orientul Mijlociu. McDonald’s Corporation nu finanțează sau sprijină niciun guvern implicat în acest conflict, iar orice acțiune din partea partenerilor noștri de afaceri locali deținători de licență de dezvoltare au fost realizate independent, fără consimțământul sau aprobarea McDonald’s. Inimile noastre sunt alături de toate comunitățile și familiile afectate de această criză. Facem tot ce putem pentru a asigura siguranța oamenilor noștri din regiune, sprijinind în același timp comunitățile în care ne desfășurăm activitatea.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.