Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Talibanii au CAPTURAT a șasea capitală de provincie: se îndreaptă cu repeziciune spre cel mai mare oraș din nordul Afganistanului (HARTĂ)

talibani

Mișcarea talibană a preluat controlul asupra orașului Aybak, capitala provinciei Samangan din nordul Afganistanului, a informat presa, potrivit viceguvernatorul acestei provincii, Sefatullah Samangani.

Conform informațiilor din mass-media, acesta este al șaselea oraș din Afganistan care va fi capturat de talibani. În cazul Aybak, talibanii au intrat în oraș fără luptă. "Guvernatorul a fost de acord cu acest lucru și a retras toate trupele din oraș", a spus Samgani, adăugând că talibanii controlează acum Aybak. Talibanii au confirmat capturarea zonei Aybak.

Între timp, talibanii au anunțat că luptătorii lor au intrat în Mazar-i-Sharif, cel mai mare oraș din nordul Afganistanului, dar aceste informații nu au fost confirmate.

La începutul lunii august, talibanii au pus mâna pe orașul Zaranj (capitala provinciei Nimroz), orașul Shibargan (capitala provinciei Jowzjan), orașul Talukan (provincia Takhar), orașul Sari Pul (capitala din provincia cu același nume), orașul Kunduz (capitala provinciei cu același nume).

În ultimele săptămâni, militanții talibani au preluat rapid teritoriul afgan, inclusiv câteva puncte cheie la granițele cu țările vecine. De asemenea, amenință capitalele mai multor provincii. Acest lucru are loc pe fondul retragerii forțelor SUA și a partenerilor lor din Afganistan.

Statele Unite și NATO au început să retragă contingentul din Afganistan în mai 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.