Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| 'The Eternal Daughter', un film cu Tilda Swinton în dublu rol, prezentat în premieră la Festivalul de la Veneţia

vivovenetia.com
festivalul de la venetia

Relaţiile dintre părinţi şi copii reprezintă una dintre temele predilecte la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Veneţia, dar Tilda Swinton adaugă o notă distinctivă subiectului, interpretând atât rolul mamei, cât şi pe cel al fiicei în pelicula ''The Eternal Daughter'', informează Reuters și Agerpres.

Regizat de britanica Joanna Hogg, filmul cu două protagoniste, a fost proiectat în premieră mondială marţi, oferind publicului o poveste tulburătoare despre o fiică matura şi mama ei în vârstă care se confruntă cu secrete de familie într-un hotel abandonat.

Personajele au apărut şi în filmele precedente ale lui Hogg - ''The Souvenir'' şi ''The Souvenir Part II'', însă în timp ce Swinton a interpretat doar rolul mamei, de data aceasta regizoarea s-a gândit că actriţa ar putea aborda ambele partituri în tandem.

''Mi-a luat mai puţin de o milisecundă să-mi dau seama că este alegerea perfectă'', a declarat Hogg pentru Reuters.

Acţiunea dramei se petrece în toiul iernii, într-o reşedinţă impozantă, cu podele scârţâitoare şi grinzi ce trosnesc şi care a aparţinut mătuşii mamei. De la bun început însă, este evident că lucrurile nu sunt ceea ce par.

''Sunt multe prezenţe fantomatice în film, dar de fapt, în multe feluri, este unul dintre cele mai realiste filme pe care le-am făcut. Este inspirat foarte mult din propriile amintiri şi experienţă'', a spus Hogg, care şi-a făcut anul acesta debutul în competiţia de la Veneţia.

Swinton, o veterană a festivalurilor internaţionale de film, şi-a făcut apariţia la festival cu o tunsoare scurtă, vopsită într-un galben aprins - un tribut steagului Ucrainei în albastru şi galben.

Actriţa a declarat pentru Reuters că i-a fost mai uşor să o interpreteze pe mama vârstnică, în ciuda unei mari diferenţe de vârstă, întrucât a reuşit să construiască rolul pe baza experienţei din filmele anterioare.

I-a fost mai dificil să interpreteze rolul fiicei Julie - jucat chiar de fiica actriţei, Honor Swinton Byrne, în cele două filme ''Souvenir''.

''Când sunt Julie, recurg conştient la energiile pe care fiica mea le-a canalizat în acest personaj, ceea ce este cu adevărat interesant'', a spus Swinton.

Deşi fiica ei nu face parte din distribuţia noului film, în schimb Louis, unul dintre câinii actriţei, care, scânceşte şi încearcă să evadeze din hotelul cufundat în ceaţă, contribuie la atmosfera prevestitoare a filmului.

''E câinele meu. Ar face orice i-aş cere'', a spus Swinton. ''Dacă lucrezi cu un câine dresat, iar eu lucrez cu câini dresaţi, nu sunt cu adevărat interesaţi de tine. Sunt interesaţi de tipul din spatele tău, care ţine un crenvurst în buzunar''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.