Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Tiparniță de euro falși: Trupele speciale au făcut descinderi

perchezitii

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au făcut, marţi, opt percheziţii, în judeţul Bihor, la membri ai unei grupări suspectate de înşelăciune şi punere în circulaţie de bancnote contrafăcute. Aceştia ar fi făcut cumpărături cu bancnote euro contrafăcute, la comercianţi, în special din zona rurală a judeţelor Alba, Bihor şi Hunedoara. Cinci persoane au fost duse la audieri, anunță news.ro.

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au făcut, marţi, opt percheziţii, în judeţul Bihor, la persoane bănuite de punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune. Acțiunea face parte din planul MAI de destructurare a rețelelor de crimă organizată, de care, nu de puține ori, ministrul Marcel Vela a amintit în ieșirile publice.

Citește și: Klaus Iohannis s-a autodenunțat - OPINIE

"Acţiunea a vizat membrii unei grupări care ar fi pus în circulaţie bancnote euro contrafăcute, cu prilejul achiziţionării de diverse bunuri. Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie - iulie 2020, membrii grupării ar fi abordat diverşi comercianţi, în special din zonele rurale ale judeţelor Alba, Bihor şi Hunedoara, şi ar fi făcut cumpărături cu bancnote contrafăcute, pentru care ar fi propus schimburi valutare la cursuri avantajoase", afirmă Poliţia.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat telefoane mobile, cartele SIM şi diverse bunuri, în legătură cu care există suspiciunea că provin din activităţi infracţionale.

La sediul poliţiei au fost duse, pentru audieri, 5 persoane.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni şi a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Citește și: Date de ultimă oră! PMP rămâne sub pragul electoral .

La aceasta au luat parte şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bihor, precum şi poliţişti de la serviciile pentru acţiuni speciale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Alba şi Bihor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.