Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Tragedie în Columbia în urma alunecărilor de teren: 19 morţi şi 16 persoane date dispărute

Al Jazeera
Inundații Iordania

Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa şi 16 au fost date dispărute în urma alunecărilor de teren produse duminică într-o zonă rurală din sud-vestul Columbiei, potrivit anunţului serviciilor de salvare, transmit AFP şi EFE, relatează Agerpres.

Citește și: SUA vor să strângă șurubul sancțiunilor în cazul Iranului. NU vor mai acorda nici unei țări derogări pentru importul de petrol iranian

Ploile torenţiale din ultimele zile au declanşat alunecările de teren care au acoperit 8 case din satul Rosas, situat în statul columbian Cauca.

Autorităţile se tem că şi persoanele date dispărute au decedat, a declarat pentru AFP un reprezentant al pompierilor, Juan Carlos Ganan.

S-au înregistrat, de asemenea, trei răniţi.

Preşedintele ţării Ivan Duque şi-a exprimat pe Twitter solidaritatea cu familiile victimelor. Şeful statului s-a deplasat la faţa locului şi a anunţat acordarea de ajutoare guvernamentale sinistraţilor.

Zeci de locuitori au ajutat în cursul zile de duminică echipele de salvare să caute supravieţuitori.

"Avalanşa a sosit spre ora 3 dimineaţa şi mulţi oameni au murit pentru că aici erau case", a declarat pentru AFP Carlos Zembrano, un localnic din Rosas.

Autorităţile au anunţat încetarea căutărilor în noaptea de duminică spre luni.

Comandantul pompierilor, Juan Carlos Ganan, a declarat că alunecarea de teren survenită în urma ploilor puternice care au căzut în regiunea Rosas şi într-o o bună parte din ţară în ultima perioadă, era previzibilă.

"Este o zonă rurală care era în situaţie de risc" a declarat el, adăugând că exista de mult timp un raport care prevedea evacuarea localităţii Rosas, dar "nu s-a reuşit niciodată mutarea acestor persoane".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.