Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Traian Băsescu deconspiră marele SECRET pregătit de Viorica Dăncilă: 'Vrea să îl bage în CSAT ca să nu mai facă licitație'

Premierul a anunțat că Autostrada Comarnic-Brașov nu se va construi în parteneriat public-privat, ci va fi declarată în prima ședință CSAT de importanță națională și va fi construită din fonduri guvernamentale.

Traian Băsescu deconspiră motivul pentru care premierul vrea ca autostrada să intre în CSAT: evitarea organizării de licitație pentru construirea ei.

Citește și: Atac dur la adresa lui Rareș Bogdan și Moise Guran: Incitatori populiști

”Eu cred că va costa mai mult de 1,4 miliarde de euro. Nu este finanțabilă de Uniunea Europeană pentru că este considerat o prelungire a contractului Bechtel. Această bucată de autostradă Comarnic - Brașov o considerată parte a proiectului Brașov - Borș și nu este finanțabilă. Au făcut un lucru bun anulând parteneriatul public privat. E cel mai scump proiect. Soluția corectă este cea propusă de BEI și BERD.

Dăncilă vrea să se ducă în CSAT, ca să îl facă de importanță națională, pentru a nu mai face licitație pentru el.”, a declarat Traian Băsescu la Realitatea TV.

Citește și: Mega-eveniment pentru Klaus Iohannis! Când și unde va avea loc

Imediat după decizia anunțată de Dăncilă, PNL, prin vocile unor lideri, a cerut ca noua autostradă să fie construită cu bani europeni.

La finele anului trecut, Viorica Dăncilă spunea că termenul realist pentru finalizarea autostrăzii Comarnic- Brașov este anul 2024, dar spera ca șantierul să fie gata mai devreme, în condițiile în care la începutul lui 2019 urma să fie desemnat constructorul câștigător.

Citește și: Traian Băsescu face dezvăluri! Ce a vrut Klaus Iohannis să facă

În vara anului trecut, Ministerul Transporturilor renunța la colaborarea pe proiectul de autostradă cu Banca Mondială și a decis că autostrada trebuie construită în parteneriat public-privat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.