Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Ucraina bate un nou record: O mare rafinărie lovită la 1500 de kilometri în interiorul Rusiei

repubblica.it
rafinarie

O dronă ucraineană cu rază lungă de acțiune a lovit, joi, una dintre cele mai mari rafinării de petrol din Rusia - "Gazprom Naftohim Salavat", notează Korespondent, potrivit Rador Radio România.

Rafinăria este situată în Republica Başkortostan, foarte departe de graniţa Rusiei cu Ucraina. Astfel, drona ucraineană a doborât un record, zburând pe o distanță de 1.500 de kilometri pentru a lovi ţinta. Atacul a fost organizat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) - potrivit unor surse din serviciile speciale ucrainene. Rafinăria atacată de ucraineni este una dintre cele mai mari din Rusia.

"SBU a dovedit încă o dată că are soluții tehnologice puternice, care ajută la lansarea de lovituri dureroase inamicului. Aceasta înseamnă că rafinăriile și depozitele de petrol rusești care operează ca parte a complexului militar nu se pot simți în siguranță nici măcar adânc în spatele frontului" - a declarat o sursă pentru Interfax-Ucraina.

Potrivit canalului rusesc de Telegram "Baza", un incendiu a izbucnit la rafinăria de petrol, după atacul efectuat de drona SBU. Vehiculul aerian fără pilot a lovit o unitate a rafinăriei. Şefului republicii ruse Başkortostan, Radii Habirov, a declarat că, "după apariţia dronei pe teritoriul întreprinderii, a fost vizibil un nor de fum". Totodată, oficialul a asigurat că uzina funcționează în regim normal.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență, de asemenea, a transmis că "doar stația de pompare a fost avariată şi nu a avut loc niciun incendiu". Din cauza atacului, autoritățile orașului Salavat au anulat concertul programat pentru data de 9 mai, când Rusia sărbătoreşte Ziua Victoriei, iar primarul Artur Rundau le-a cerut cetățenilor "să nu intre în panică". În noaptea de 8 spre 9 mai, mai multe drone kamikaze au atacat teritoriul Rusiei. Vehicule aeriene fără pilot au lovit orașul de graniță Belgorod și Ţinutul Krasnodar, unde se află mai multe depozite de petrol. În timpul acestor atacuri, au fost lovite două depozite de petrol din satul Iurovka, lângă Anapa, situate la aproximativ doi kilometri unul de celălalt. O dronă a atacat un depozit de petrol al companiei Lukoil, provocând un incendiu. Alte șapte drone au lovit depozitul de petrol din apropiere - Temp LLC - specializat în depozitarea de păcură. Potrivit presei ucrainene, depozitele de petrol din satul Iurovka sunt puncte de transbordare pentru aprovizionarea cu combustibil a trupelor ruse din Crimeea, fiind situate în apropierea peninsulei ocupate.

Image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.