Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE - VIDEO - Explozie într-un tribunal din Kiev: forțele de securitate au lansat un asalt / există victime

breaking news ultima ora

UPDATE 5 iulie, ora 21.37: Individul care a provocat explozia într-un tribunal din Kiev a murit

Individul care a declanşat un dispozitiv exploziv într-o instanţă judiciară din Kiev a murit, a anunţat ministrul ucrainean de Interne, Igor Klimenco, citat de agenţia Ukrinform, relatează Mediafax.

"Atacatorul a murit pe loc. Potrivit informaţiilor preliminare, s-a aruncat singur în aer", a declarat Igor Klimenco miercuri seară.

Știrea inițială

O explozie a fost auzită în Tribunalul din districtul Shevchenkivskyi din Kiev. Presa ucraineană a relatat ulterior că o altă explozie a fost auziză, însă forțele speciale ucrainene ar fi lansat un asalt. După o nouă explozie, un polițist a fugit din clădirea tribunalului Shevchenko și a cerut să fie trimisă o ambulanță, iar două persoane au fost scoase din tribunal pe o targă.

"Poliția a primit informații că a avut loc o explozie în sala de judecată din districtul Shevchenkivskyi", a declarat Poliția Națională a Ucrainei într-o declarație pe canalul său Telegram. În acest sens, o echipă de anchetă, forțe speciale, tehnicieni de explozivi și manipulatori de câini lucrează în prezent la fața locului.

La rândul său, ministrul ucrainean de interne Ihor Klymenko a confirmat că poliția a primit un raport despre o explozie în curtea Shevchenko din orașul Kiev. Echipe de anchetă ale poliției, forțe speciale, tehnicieni de explozivi și alte servicii necesare au sosit la fața locului. "Potrivit informațiilor preliminare, un dispozitiv neidentificat a fost aruncat în aer de un bărbat care a fost dus la o audiere în instanță. Piesele sunt instalate. Rămâi calm și nu te apropia de scenă. Lăsați serviciile relevante să-și facă treaba eficient", a spus ministrul de interne într-o declarație, potrivit Unian.

Administrația militară a orașului Kiev a menționat că incidentul a avut loc la ora 17:20. "Potrivit informațiilor preliminare, militarii serviciului de escortă al Gărzii Naționale a Ucrainei aduși la sediul tribunalului Shevchenko din capitală l-au adus pe inculpat care, în circumstanțe necunoscute, a aruncat în aer un dispozitiv exploziv necunoscut în sala de judecată (pre-toaletă)", au adăugat autoritățile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.