Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un avion al Forţelor Aeriene Române a plecat spre Kabul: Un comando al Forțelor pentru Operații Speciale se află la bord

MAPN
decolarea aeronavei C-27J Spartan din Baza 90 Transport Aerian, pacienți, arși, arsuri, bolnavi

Un avion al Forţelor Aeriene Române a zburat marți spre Afganistan pentru a-i evacua pe cetățenii români din Kabul. La bord se află și o echipă a Forțelor pentru Operații Speciale din Armata României.

O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a decolat marți, pentru a efectua o misiune de urgență având drept scop evacuarea cetățenilor români din Afganistan.

Citește și: O parte dintre românii blocaţi în Afganistan au fost evacuați

La bordul aeronavei se află, pentru protecție, o echipă a Forțelor pentru Operații Speciale din Armata României.

De asemenea, un avion C-27 J Spartan este pregătit să decoleze pentru repatrierea cetățenilor români evacuați din Afganistan în alte locuri cu aeronave ale NATO.

Citește și: MAE anunță OFICIAL: 16 români au fost extrași din Afganistan noaptea trecută. Se trimite un avion pentru alți 27 de români

Misiunea se efectuează la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe, ca urmare a deteriorării situației de securitate din Afganistan.

„Ministerul Apărării Naționale este în permanentă legătură cu celelalte structuri cu responsabilitate în gestionarea acestei crize astfel încât evacuarea, protecția și transportul persoanelor să se desfășoare în condiții de siguranță”, au anunțat reprezentanții MApN.

Citește și: Generalul Sorin Cîrstea, care a luptat în Afganistan, avertiza încă de acum 5 ani: 'Dacă retragerea va fi făcută în grabă...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.