Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Un avion s-a prăbușit în Lacul Victoria, în Tanzania, în timp ce încerca să aterizeze pe un aeroport

UPDATE

Un avion cu 43 de persoane, între care 39 de pasageri, s-a prăbuşit, duminică, în Lacul Victoria din Tanzania, în timp ce încerca să aterizeze pe un aeroport din Bukoba, a anunţat compania de stat Tanzania Broadcasting Corporation (TBC), citată de Reuters. Până în acest moment au fost salvate 26 de persoane.

"A avut loc un accident în care a fost implicat un avion al companiei Precision Air care... s-a prăbuşit în apă la aproximativ 100 de metri de aeroport", a declarat comandantul poliţiei regionale, William Mwampaghale.

Comisarul regional Albert Chalamila a declarat că 43 de persoane, dintre care 39 de pasageri, doi piloţi şi doi membri ai echipajului de cabină, se aflau la bordul zborului PW 494 din capitala financiară Dar es Salaam către oraşul lacustru din regiunea Kagera.

"În momentul în care vorbim, am reuşit să salvăm 26 de persoane care au fost duse la spitalul nostru de referinţă", a declarat Chalamila.

"Operaţiunea de salvare este încă în curs de desfăşurare şi comunicăm cu piloţii", a spus el, adăugând că avionul era un ATR-42, fabricat de firma franco-italiană ATR cu sediul la Toulouse.

Precision Air, o companie listată la bursă care este cea mai mare companie aeriană privată din Tanzania, a declarat că a trimis salvatori la faţa locului.

"O echipă de investigaţie formată din personalul tehnic al Precision Air şi TAA (Autoritatea Aeroporturilor din Tanzania) a plecat, de asemenea, pentru a se alătura echipei de salvare de la sol", a precizat compania aeriană într-un comunicat.

"Niciun deces nu a fost confirmat în acest moment", a precizat aceasta.

UPDATE

"A avut loc un accident cu un avion (al companiei aeriene) Precision Air care (...) s-a prăbuşit în apă la circa 100 de metri de aeroport", a declarat comandantul poliţiei regionale William Mwampaghale ziariştilor, pe aeroportul Bukoba.

Nicio informaţie nu era imediat disponibilă cu privire la numărul pasagerilor aflaţi la bordul avionului, dar mass-media locale au relatat că circa 49 de persoane erau înscrise pe lista de pasageri.

Accidentul are loc la cinci ani după moartea a 11 persoane, după ce un avion care aparţinea unei societăţi de safari s-a prăbuşit în nordul Tanzaniei.

Știrea inițială

Un avion al companiei Precision Air s-a prăbușit în Lacul Victoria din Tanzania în timp ce încerca să aterizeze pe un aeroport din Bukoba, a anunțat compania de stat Tanzania Broadcasting Corporation (TBC), citată de Reuters.

TBC a precizat că 15 persoane au fost salvate până în prezent, dar nu se știe câți pasageri se aflau la bord sau dacă au existat victime.

Avionul plecase din capitala Dar es Salaam și „a căzut în Lacul Victoria în această dimineață din cauza furtunii și a ploilor abundente”.

Aeroportul Bukoba se află pe malul Lacului Victoria, scrie mediafax.ro.

La fața locului au fost trimise bărci de salvare, iar angajații serviciilor de urgență continuă să salveze alți pasageri blocați în avion, a adăugat TBC.

Lacul Victoria este cel mai mare lac din Africa.

Nave de salvare au fost trimise la locul incidentului şi salvatorii continuă să scoată alţi pasageri blocaţi în avion, a adăugat TBC.

Precision Air este cea mai mare companie aeriană privată din Tanzania.

Înregistrările video şi imaginile care au circulat pe reţelele de socializare au arătat avionul aproape complet scufundat, doar coada sa de culoare verde şi maro fiind vizibilă deasupra liniei apei.

Preşedintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, a făcut apel la calm în timp ce operaţiunea de salvare continua.

"Am primit cu tristeţe vestea accidentului în care a fost implicat avionul Precision Air", a scris ea pe Twitter.

"Să fim calmi în acest moment în care salvatorii continuă misiunea de salvare în timp ce ne rugăm la Dumnezeu să ne ajute", a adăugat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.