Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Un ciclon-bombă de iarnă a afectat centrul Statelor Unite ale Americii: 'Este un eveniment fără precedent'

www.eskape.ro
ninsoare, vreme rea, zăpadă

O furtună violentă de iarnă târzie, denumită ''ciclon-bombă'', a măturat miercuri statele americane Nebraska, Iowa, Colorado şi Wyoming (centru), unde viscolul şi inundaţiile au provocat evacuări, închiderea unor drumuri şi pene de curent, informează joi AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Citește și: Virus descoperit pe telefoanele cu sistem Android: era prezent în peste 200 de aplicații

O astfel de furtună este denumită de meteorologi ''ciclon bombă'', un uragan de iarnă care se formează când presiunea barometrică scade cu 24 de milibari în 24 de ore.

În Colorado a fost decretată stare de urgenţă şi peste 1.400 de zboruri au fost anulate pe aeroportul din Denver ale cărui piste au fost închise.

Sute de mii de persoane au rămas fără energie electrică din cauza ninsorilor abundente şi a rafalelor puternice de vânt care au înregistrat pe alocuri viteze de până la 100 km/h, a relatat Denver Post.

Acest episod meteorologic care, potrivit prognozelor, va continua timp de câteva zile, "ar putea fi un eveniment foarte violent", a declarat guvernatorul statului vecin Nebraska, Pete Ricketts, care a menţionat inundaţii şi evacuări în mai multe localităţi.

Garda Naţională a statului fost alertată, autorităţile temându-se, în special, de producerea unor inundaţii-record.

Este vorba despre ''un eveniment fără precedent'', a estimat directorul transporturilor din Nebraska, Kyle Schneweis, care a menţionat la rândul său ''viscol, furtuni de zăpadă, inundaţii şi ceaţă densă''.

Şcolile, întreprinderile şi clădirile guvernamentale au fost închise în Wyoming, potrivit cotidianului Wyoming Tribune Eagle, care a fost nevoit, de asemenea, să îşi întrerupă activitatea în sediile locale din cauza vremii nefavorabile, notează AFP.

Conform prognozelor publicate de serviciile de meteorologie, statul Iowa s-ar putea confrunta, de asemenea, cu inundaţii asociate ploilor abundente şi topirii zăpezii, care ar putea dura până în cursul weekend-ului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.