Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO – Un nou eșec marca Nicușor Dan? Noile tramvaie intră la limită în stațiile bucureștene și sunt mai lungi decât peroanele actuale

tramvaie bucurești

Noile tramvaie care vor circula în Capitală au început să fie testate pentru probe. Tramvaiele sunt produse de Societatea Astra Arad. Doar că bucureștenii o să se lovească de o problemă: noile tramvaie sunt mai lungi decât multe dintre peroanele actuale. Ba mai mult: sunt și mai late. Un tramvai abia a trecut pe un pasaj din București. Într-un clip video postat de Facebook de jurnalistul Alex Lancuzov se vede cum tramvaiul trece „milimetric” pe o porțiune din traseu.

"Milimetric. Primele probe dinamice ale tramvaielor noi Astra Arad pe linia 41", a transmis jurnalistul care a distribuit clipul video.

Preşedintele Grupului Astra a precizat că din luna august fabrica din Arad va livra Capitalei câte patru tramvaie pe lună.

În 28 martie, conducerea Astra Arad şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţaseră că primul tramvai va fi livrat mai repede cu două luni decât era prevăzut.

"După cum ştiţi, avem un contract semnat cu Astra Arad pentru 100 de tramvaie de 36 de metri. Cele pe care le vedeţi în spate sunt primele şase din acest contract. Conform contractului, primul tramvai ar fi trebuit să vină în luna august 2022, dar domnul director ne-a făcut o surpriză şi ne spune că în jurul datei de 1 iunie o să avem primul tramvai din această serie. Bucureştiul are nevoie de transport public şi pentru a convinge oamenii să circule cu transportul public şi nu cu maşina proprietate personală este nevoie de investiţii în zona de transport public. Acesta, cum am spus, este un contract pentru 100 de tramvaie. Bucureştiul, după 1990, nu a produs decât în uzina proprie 17 tramvaie, tot restul de tramvaie pe care le avem în circulaţie, aproximativ 300, sunt dinainte de 1990", spunea la acea vreme Nicuşor Dan.

Contract semnat în 2021 cu Astra are o valoare de aproximativ 200 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.