Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Unul dintre cei mai mari DJ ai lumii a murit

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

DJ-ul italian Claudio Coccoluto, un artist celebru pe scena internaţională a muzicii electronice, a murit marţi la vârsta de 59 de ani în localitatea Cassino în urma complicaţiilor medicale provocate de o boală gravă, informează AFP.

Ministrul italian al Culturii, Dario Franceschini, i-a adus un ultim omagiu "acestui profesionist al scenei creative italiene şi internaţionale, care, prin notele şi muzica lui avangardistă, a făcut să danseze generaţii întregi de tineri". Primarul Romei, Virginia Raggi, a salutat la rândul ei "un mare artist care, timp de peste 40 de ani, a marcat istoria muzicii dance în Italia, în Europa şi în lume", scrie agerpres.ro.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

La vârsta de 13 ani, Claudio Coccoluto a devenit DJ în magazinul de produse electrocasnice deţinut de tatăl lui în Gaeta, un oraş balnear aflat la jumătatea distanţei dintre Roma şi Napoli.

A devenit apoi primul DJ european care a mixat în Sound Factory Bar din New York, unde a prezentat o variantă proprie de muzică electronică, pe care el o considera "underground".

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze

În populara lui emisiune "C.O.C.C.O" difuzată de postul italian Radio Deejay, Claudio Coccoluto obişnuia să mixeze în direct în timp ce dialoga cu ascultătorii acelui post radiofonic.

În anii 1990, discotecile europene au răsunat adeseori pe ritmurile unora dintre cele mai mari succese ale sale, difuzând piese precum "Do It Whitout Thinkin'", "Afromarslight" şi "Mind Melody 3.0".

Citește și: Florin Cîțu: ‘Am spus foarte clar că nu sunt adeptul creșterii taxelor, mai ales într-o perioadă în care economia este sub potențial pentru a aduce venituri la buget’

Ultimul album al artistului italian, "Imusicselection5 - Vynil Heart", care cuprindea 14 titluri, a fost lansat în iunie 2008.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.