Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO / Urgie a naturii în Nigeria: Cel puțin 50 de oameni au murit

ytimg.com
inundatii

Cel puțin 50 de persoane au murit și multe au fost strămutate după ce ploile torențiale au provocat inundații în nordul Nigeriei, potrivit CNN, scrie Mediafax.

„Am pierdut aproximativ 50 de persoane din cauza inundațiilor", a declarat Sani Yusuf, secretarul executiv al Agenției de stat pentru gestionarea situațiilor de urgență (SEMA) din statul nigerian Jigawa.

Yusuf a mai spus că cel puțin 237 de case au fost avariate numai în zona Balangu, forțând oamenii să se mute în tabere temporare. Unsprezece tabere temporare au fost înființate pentru cei strămutați, a explicat oficialul.

Ministrul federal nigerian al afacerilor umanitare, Sadiya Farouq, a vizitat, zonele afectate și a distribuit ajutoare. Farouq a precizat că președintele nigerian Muhammadu Buhari a ordonat ministerului să activeze Agenția Națională de Management al Situațiilor de Urgență pentru a oferi sprijinul necesar celor afectați de inundații.

Multe părți din Jigawa sunt vulnerabile la inundații după ploi torențiale. La începutul lunii august, aproximativ șapte persoane au murit și zeci de clădiri au fost distruse în urma inundațiilor provocate de ploile abundente în șapte districte din nord-estul statului nigerian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.