Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | USR dă asigurări: Obligativitatea certificatului verde va trece la Camera Deputaților

Inquam Photos - George Călin
Inquam Ionuț Moșteanu

Liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, susține că legea care introduce obligativitatea certificatului verde la locul de muncă va fi adoptată de Camera Deputaților, chiar dacă a fost respinsă de Senat. Moșteanu recunoaște că legea ar fi trecut de Senat dacă toți senatorii USR ar fi fost prezenți.

„Noi am fost cei care am votat, PSD nu a votat. Asta ca să vadă cu cine încearcă să meargă la drum. Toți senatorii USR prezenți la vot au votat pentru introducerea certificatului verde. Înțeleg că au fost doi sau trei senatori care au lipsit, au avut ceva probleme personale. O să clarificăm aceste lucruri. Cu siguranță, la Camera Deputaților vom insista să intre repede în dezbaterea în comisii și vă garantez că acest proiect va trece la Camera Deputaților”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Propunerea legilativă privind obligativitatea certificatului verde (obținut în urma vaccinării, a trecerii prin boală sau a testării pe cheltuiala proprie) la locul de muncă pentru angajații la stat a fost respins miercuri de Senat, ca primă cameră sesizată. Deși au fost 67 de voturi „pentru” și doar 60 „împotrivă”, legea era una organică, deci avea nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al senatorilor (69 de voturi pentru lege organică).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.