Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Valurile bioluminescente din sudul Californiei atrag numeroşi oameni pe măsură ce plajele se redeschid

delfini

Valurile bioluminescente în sudul Californiei atrag numeroşi oameni pe măsură ce plajele se redeschid după aproximativ o lună de când accesul a fost interzis ca măsură de prevenire a răspândirii Covid-19.

Fenomenul semnalat pe reţelele de socializare şi pe diverse platforme are loc la câţiva ani în sudul Californiei, iar acum localnicii spun că este special, probabil datorită ploilor care au căzut în regiune recent şi au generat înmulţirea algelor, potrivit news.ro.

Citește și: Ședință cu scântei la Camera Deputaților: Iohannis a dat direcția, PNL a început războiul cu UDMR

Mulţi ajung pe plaje noaptea pentru a vedea spectacolul de lumini, scrie The Guardian. „Fac surf de 20 de ani şi nu am văzut vreodată ceva asemănător”, a spus Dale Huntington, pastorul unei biserici din sud-estul San Diego.

În timpul zilei, fitoplanctonul dă apei o nuanţă roşiatică, fenomen numit „mareea roşie”, iar noaptea, algele luminează.

Un fotograf a înregistrat, în largul coastei Newport Beach, delfinii care treceau prin această apă. Videoclipul lui a devenit viral, astfel că numeroşi oameni au ajuns pe plajă în ultimele zile pentru a se bucura de peisajul nocturn.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 49: vine FOAMEA!

Un bărbat din San Diego, care locuieşte într-un cartier de pe coastă, a implorat autorităţile locale să restricţioneze accesul pe plajă pentru că mareea roşie a atras prea mulţi oameni.

În această perioadă, în zonă sunt permise înotul şi surful.

Fenomenul „mareea roşie” se întâlneşte din Baja California până la Los Angeles. El a fost observat prima dată la începutul anilor 1900 şi poate dura de la câteva zile la câteva luni.

Citește și: UE pune STOP HAOSULUI și anunță că pregătește reglementări comune și ALOCĂRI COLOSALE pentru turismul de după pandemie

Specialiştii de la Scripps Institution of Oceanography de la Universitatea San Diego, care studiază fenomenul, spun că spectacolul luminos este cel mai puternic timp de două ore după apus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.