Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Vânzările de lentile de contact au scăzut cu 70% în criza de coronavirus

http://www.sanatatesistaredebine.ro
lentile de contact

Vânzările de lentile de contact au scăzut cu 70% în această perioadă. De teama infectării cu COVID-19, oamenii poartă mai mult ochelarii, deoarece purtătorii de lentile de contact sunt mai predispuşi la infecţii oculare, anunță MEDIAFAX.

Mulți români care poartă lentile de contact s-au întrebat în această perioadă dacă e sigur să le folosească în continuare. Specialişti din întreaga lume recomandă oamenilor să nu atingă ochii pentru a evita infectarea cu noul coronavirus. Aşa că, vânzările pentru lentile de contact au scăzut drastic, iar oamenii au revenit la purtarea ochelarilor.

Citește și: Victor Ponta anunță potopul: De ce ne spun dl Iohannis, Orban și Cîțu că stăm foarte bine economic?

„Din păcate am înregistrat o scădere a cererii pentru lentile de contact din cauza crizei de COVID-19. Am vorbit cu un important producător de lentile de contact care a spus că vânzările au scăzut cu 70% în această perioadă din păcate”, spune Daniela Uncuţă, octometrist.

Medicii oftalmologi spun că purtătorii de lentile de contact sunt mai predispuşi la infecţii. Cu toate acestea nu există o legătură între purtarea lentilelor de contact şi infectarea cu noul coronavirus.

„Prin aplicarea lentilelor de contact pacientul este mult mai expus, pentru că odată el îşi pune mâna mult mai des pe ochi, dar la momentul de fața studii care să arate prezența virusului pe lentilă nu există”, a declarat Sincron: Mihaela Simion, medic oftalmolog.

Laura este purtătoare de lentile de contact, iar din cauza dioptriilor mari nu a putut renunţa ele. A apelat totuşi la nişte lentile de contact de unică folosinţa şi poartă în rest ochelarii cât poartă de des.

„Eu port lentile lunare şi atunci riscul de contaminare este mai mare. Mi s-a recomadat să le folosesc pe cele de unică folosinţă pentru că ele nu necesită curaţare şi riscul de contaminare este mai mic”, spune Laura Ioniţă.

Citește și: Ludovic Orban a făcut anunțul! În ce condiții vor fi deschise mall-urile

Cei care poartă ochelari trebuie să ştie că şi aceștia trebuie dezinfectaţi, însă nu cu soluţii de dezinfectare prea puternice.

Cei care aleg să folosească în continuare lentile de contact trebuie să se spele riguros pe mâini, să folosească soluţii care curăţă lentilele în profunzime şi să schimbe cât de des pot recipientele în care sunt ținute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.