Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Victor Ponta nu va intra în bătălia greilor din politică: 'E un pic de noaptea minții, așa. Am văzut multe prostii'

Pro Romania
Victor Ponta

Președintele PRO România, Victor Ponta, a vorbit, joi seara, la TVR, la emisiunea România9, despre ultimele evenimente întâmplate pe scene politică și despre ce vor face parlamentarii săi la o eventuală moțiune de cenzură.

"Eu întâi m-am uitat să văd ce vor să facă de fapt și ce scrie în proiectul legii. E un pic de noaptea minții, așa. Am văzut multe prostii în cei 20 de ani de politică. Poporul vrea două tururi, să ne luptăm pentru două tururi, dar să vină PSD să facă moțiune, să ne dea jos.

Înseamnă că pică și legea, nu se face în două tururi. Să înțeleagă toată lumea, dacă trece moțiunea, nu se vor mai face alegeri în două tururi.

Citește și: Radu Tudor intră în ei: `Nu trebuie să aşteptăm`!

Apoi au spus că este nedemocratic să nu fie aleși primari în două tururi. În schimb, pe președinții de Consilii Județene i-au lăsat într-un tur. Pe bună dreptate, PSD nu vrea primari în două tururi și nu vrea președinți de Consilii Județene aleși altfel.

Ludovic Orban a spus că nu are cum să mărească alocațiile pentru că nu sunt banii prevăzuți în Buget. Dar nici pentru două tururi nu sunt prevăzuți. Pe aceștia de unde-i dă?

Nu o să plâng eu de mila UDMR-ului, dar ei nu dau țepe. Au semnat un acord, ei nu dau țepe, noi între români am mai făcut chestia asta.

Chiar credeți că o să câștige așa de mult PNL-ul din faptul că 5 luni, atât ține minim, avem un circ de prost gust în care o să vedem prin Parlament declarații, unii țipă, alții zbiară, dar nu avem Guvern, nu avem guvernare. Din ziua în care își dă demisia sau e demis, nu se mai poate guverna. Oricum nu mai stă nimeni prin nici un minister să mai facă ceva.

În cazul unei moțiuni de cenzură, noi o să ne uităm. Am fost spectator și la învestirea Guvernului Orban, n-am participat. Mi-au luat vreo 5-6, asta e. La două luni după, toată lumea zice ce-am zis și noi atunci. De ce să numim guvernul orban dacă nu vrea să guverneze și nu e în stare.

Citește și: Olguța Vasilescu mută tunurile pe Guvernul Orban: ‘Ca să știți pentru cine se bate PNL’ .

Dacă trece moțiunea, Iohannis nu va pune nici om de la PNL. Va pune pe cine crede el.

PSD cu UDMR nu au voturile necesare. Le mai trebuie vreo 30 în acest moment. PNP, ALDE, noi nu o să votăm. De unde vin voturile? Înseamnă că vot vota peneliștii să-și dea jos propriul guvern, cum a făcut PSD în 2017.

Și atunci PNL egal PSD, aceeași prostie, chiar o să fie sloganul de campanie", a declarat Victor Ponta, la România9, de la TVR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.