Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Viorica Dăncilă ia atitudine în cazul Cameliei Smicală

Camelia Smicală

Președintele PSD, Viorica Dăncilă, încearcă să o ajute pe Camelia Smicală, medicul din Piatra Neamț care locuiește de mai mulți ani în Finlanda și care a fost separată de copiii ei în urma unui denunț făcut de soțul său.

Viorica Dăncilă a făcut referire la acest caz în cadrul conferinței de presă extraordinare, pe care o susține chiar în aceste momente la Parlament, răspunzând în acest fel unei întrebări venite din partea jurnaliștilor prezenți la eveniment.

Citește și: Mutare în forță împotriva lui Traian Berbeceanu! Cine sare la gâtul său

Liderul PSD a mai spus că a luat deja legătura cu Camelia Smicală și a promis că va face demersurile necesare pentru a o ajuta. Viorica Dăncilă a mai menționat că acest caz este unul la care ar rezona orice mamă din România.

”Este un caz de suflet. Voi face tot ce depinde de mine, să ajut o mamă care luptă pentru copiii ei”, a declarat Viorica Dăncilă. Răspunsul președintelui PSD vine în contextul în care, Camelia Smicală a scris pe pagina ei de Facebook că a cerut ajutor inclusiv președintelui Klaus Iohannis, dar nu a primit niciun răspuns din partea acestuia.

Citește și: Teodorovici îi cere demisia lui Cîțu de la ministerul de Finanțe:’A sabotat cursul de schimb’

Amintim faptul că, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamț, care locuia în Finlanda și era căsătorită cu un cetățean finlandez, care o abuza, iar femeia a amenințat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Soțul a anunțat, însă, serviciile sociale și astfel au fost luați copiii, în urma unei descinderi în forţă. Statul finlandez a refuzat să cerceteze agresiunile la care a fost supusă Camelia între 2010-2016 și l-a protejat pe soțul său.

Subiectul Cameliei Smicală a revenit în actualitate după ce aceasta a cerut azil ambasadei României din Finlanda. Ministerul Afacerilor Externe a refuzat acordarea de azil Cameliei, pentru că nu este aplicabil în cazul său. „Conceptul de azil nu poate fi invocat în relația dintre statele membre ale UE”.

Citește și: Dan Barna trece la atac: ‘Are un tupeu special. Îl sfătuiesc să rămână în barca lui’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.