Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Viorica Dăncilă se laudă cu primele 3 succese ale României, la șefia Consiliului UE: În momente-cheie, premierul pleacă, încă două zile, la Bruxelles

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă PSD

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că pe 6 şi 7 februarie va face o vizită de lucru la Bruxelles, unde va participa la o conferinţă pe tema luptei împotriva antisemitismului şi va prezenta, la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor, priorităţile Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. Zilele alese sunt extrem de importante, pentru că atunci va fi dezbătut bugetul în Parlament.

"În perioada 6 -7 februarie mă voi afla la Bruxelles într-o vizită de lucru, unde voi participa la unul dintre primele evenimente organizate de România în contextul deţinerii Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, în cooperare cu Parlamentul European. Este vorba despre conferinţa cu titlul 'Lupta împotriva antisemitismului, o abordare comună pentru o mai bună protejare a comunităţilor evreieşti din Europa - de la politică la acţiune'. De asemenea, cu această ocazie, voi participa şi la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor pentru a prezenta priorităţile Preşedinţiei României la Consiliului UE", a spus Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Citește și: Scenariu halucinant! De ce nu ar vrea Klaus Iohannis să o numească pe Olguța Vasilescu la șefia Ministerului Dezvoltării

Ea a salutat faptul că România a obţinut, în această săptămână, trei acorduri provizorii în cadrul mandatului Preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

"Toate aceste acorduri provizorii urmează să fie supuse aprobării Parlamentului European şi Consiliului. Primul dosar se referă la pachetul legislativ prin care consumatorii vor fi mai bine protejaţi, iar întreprinderile vor fi mai bine sprijinite dacă vor să se extindă pe piaţa unică europeană. Un alt dosar asupra căruia am făcut progrese este revizuirea directivei privind protecţia lucrătorilor împotriva riscurilor legate de expunerea la agenţi cancerigeni la locul de muncă. Cel de-al treilea acord provizoriu se referă la o îmbunătăţire a codului de vize al UE, prin care se urmăreşte facilitarea turismului şi călătoriilor de afaceri", a menţionat premierul.

Citește și: Surpriză absolută! Schimbare radicală la Realitatea TV, de la 1 februarie .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.