Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Virgil Popescu a anunțat că mii de firme au cerut deja certificatul pentru situații de urgență

Guvernul Romaniei
Virgil Popescu

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a anunțat, în ședința de Guvern de luni, că mii de firme au cerut deja certificatul pentru situații de urgență.

"Supraveghem sistemul energetic național, funcționează normal. O îngreunare cu biocarburant, vă rog să derogăm pentru că suntem dependenți de importuri. Lanțul de aprovizionare este distorsionat.

Citește și: Klaus Iohannis, despre rectificarea bugetară: Vom avea o situație complicată a bugetului

Aseară a fost lansată platfonama prevenire.gov.ro, prin care se eliberează certificate de situație de urgență. Până acum au fost eliberate 2700 de certificate de situații de urgență, lucrurile funcționează foarte bine, putem avea mii de accesări pe secundă", a declarat Virgil Popescu.

Firmele care vor accesa aplicaţia pot primi certificate albastre care atestă că o companie a avut activitatea oprit total sau parţial.

"Aceste certificate sunt de tip 1 sau albastru este un certificat care atestă că o companie a avut activitatea oprită total sau parţial ca efect al deciziilor autorităţilor publice de la aplicarea decretului. Practic acele companii a căror activitate a fost oprită parţial sau total de ordonanţele militare. Cu acest certificat poate să îşi amâne de la plată chirie, utilităţi, pot să depună să obţină eşalonarea ratelor creditelor la bănci, pot să invoce ca IMM forţa majoră şi nu mai e nevoie să plătească acea taxă de 500 de euro la Camera de Comerţ, dacă se dovedeşte că e forţă majoră", a spus Popescu.

Citește și: Klaus Iohannis aduce vești bune: Primim în această săptămână 2,5 milioane de măști pentru medici, 5 milioane de măști pentru forţe de ordine, 8 milioane de măști care vor ajunge la populație

De asemenea, se eliberează şi certificate galbene cu aceleaşi beneficii, mai puţin în privinţa chiriei.

"Al doilea tip de certificat este de tip galben care atestă că firma a avut veniturile sau încasările diminuate cu minim 25% în luna martie, în comparaţie cu media lunilor ianuarie şi februarie. Cu acest certificat au aceleaşi beneficii, mai puţin amânarea la plata chiriei, având în vedere că activitatea nu a fost oprită", a mai declarat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.