Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Vlad Voiculescu bagă SPAIMA în români: 'Urmează proba unei generații, așa cum bunicii noștri au dat proba generației în al Doilea Război Mondial'

vlad voiculescu masca

Vlad Voiculescu bagă spaima în români și face o relație de similaritate între Al Doilea Război Mondial și ceea ce urmează în următoarele zile, în perioada dintre Paștele catolic și cel ortodox.

Practic, ministrul Sănătății îi face responsabili strict pe români pentru incapacitatea statului de a asigura medici și aparatură medicală din taxele pe care poporul le plătește. Totodată, Voiculescu a lansat un atac voalat la trei ministere: Intern, Apărării și Transporturilor, despre care spune că nu au ajutat cu prea multă implicare prin spitalele pe care le dețin.

Citește și: VIDEO Vlad Voiculescu vine cu cifre ÎNFIORĂTOARE: 'Sunt 167 de copii cu COVID internaţi, dintre care 16 la terapie intensivă'

”Sunt trei măsuri asupra cărora ne-am concentrat:

- am apelat la spitale la care nu ne-ar fi plăcut să apelăm, Institutul Clinic Fundeni, avem 70 de paturi cu oxigen și 14 paturi de ATI, Institutul Oncologic București, 5 paturi ATI și 5 paturi pentru terapie acută, avem 35 paturi cu oxigen la Spitalul Colentina, 2 paturi ATI la Gerota, 16 paturi cu oxigen la Colțea. Creștem la 45 paturile de la Spitalul Pantelimon, 12 paturi în plus la Victor Babeș di București. Avem, de asemenea, o creștere a numărului de paturi avizate în unitățile mobile, acele unități din curțile spitalelor. Vorbim de o creștere de la 8 la 12 paturi la fiecare mașină.

- regândirea și optimizarea fluxurilor medicale. Reducerea presiunilor de pe UPU, vom lărgi centrele de evaluare și redeschiderea unora noi. Ne ajută Spitalul Monza, Victor Babeș, Centrul Caraiman. Urgențele de patologie non-covid le vom direcționa spre spitalele de cronici. Anumite spitale de cronici, aşa numite spitale de cronici, spitale care deşi au baza materială şi resursa umană pentru a oferi îngrijire urgenţelor nu au făcut-o întotdeauna. Va trebui un efort, solicităm un efort din partea acestor spitale pentru specialităţi precum Ortopedie, ORL, Urologie, Chirurgie şi aşa mai departe. Solicităm o implicarea mai puternică a reţelelor de spitale MAI, SRI, MApN, al Transporturilor, şi suntem siguri că vom primi ajutor. De altfel, o bună parte dintre ei s-au implicat deja cât se poate de serios în gestionarea acestei pandemii.

- concentrarea pe îngrijirea pacienților cu COVID-19, se amână anumite operații. Asta vine cu un cost, toate aceste măsuri vin cu costuri.

Avem o grijă deosebită pentru pacienții non-covid. Să sperăm că acesta este un ultim val sau un ultim val care să ne prindă în acest fel.

Am cerut accelerarea ritmului de vaccinare, vom avea vaccinuri pentru toată lumea. Prioritatea zero e cea de a salva vieți.

Urmează proba unei generații, în perioada dintre Paștele catolic și cel ortodox, așa cum bunicii noștri au dat proba generației în al Doilea Război Mondial. Vom vedea cât de solidari, cât de responsabili putem să fim. Dacă ne uităm la cifre, cu un comportament responsabil putem salva, în perioada următoare, mai mulți oameni decât au decedat la Revoluție.”, a declarat Vlad Voiculescu.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.