Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Vladimir Putin bate cu pumnul în masă: Ordonă guvernului să majoreze salariile şi pensiile cu rata inflaţiei pentru a stimula consumul

www.kremlin.ru
Putin

Guvernul Rusiei ar trebui să mărească pensiile şi salariile angajaţilor de la stat pentru a limita consecinţele economice ale războiului din Ucraina, a îndemnat, luni, preşedintele rus, Vladimir Putin, relatează dpa.

Aceste plăţi ar trebui ajustate în conformitate cu rata inflaţiei, în prezent de 17,5%, a declarat Putin în cadrul unei şedinţe de guvern prin videoconferinţă.

Putin a dat instrucţiuni guvernului să pompeze bani în economie pentru a stimula consumul. "Este extrem de important acum să sprijinim cererea internă, pentru a preveni o contracţie excesivă", a spus el, scrie agerpres.ro.

După invadarea Ucrainei pe 24 februarie, ţările occidentale au impus sancţiuni economice fără precedent asupra Moscovei. Printre alte măsuri, rezervele de valută ale Băncii Centrale din Rusia de peste hotare au fost îngheţate.

Putin a spus că "bombardamentul" încercat de Occident asupra economiei Rusiei a eşuat.

Potrivit estimărilor Băncii Mondiale, PIB-ul Rusiei se va contracta cu 11,2% în acest an, ceea ce va fi cea mai puternică scădere după 1994. Şomajul şi inflaţia vor creşte semnificativ în 2022, potrivit experţilor în economie. Rata inflaţiei se anticipează că va fi de circa 20%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.