Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Volodimir Zelenski anunță evacuarea a 13.000 de civili prin coridoare umanitare: Moscova acuză că Ucraina nu-i lasă pe cetățeni să plece în Rusia

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam refugiati ucraina

Preşedintele Volodimir Zelenski a dat asigurări că toate coridoarele umanitare care fuseseră convenite pentru această sâmbătă au funcţionat şi 12.729 persoane au putut fi evacuate, informează duminică EFE.

Într-un mesaj video pe Telegram, preşedintele Zelenski a mai transmis că un transport cu ajutoare umanitare este aşteptat să sosească la Mariupol duminică după-amiază, scrie agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Volodimir Zelenski, după ce Vladimir Putin a recunoscut că nu vrea pace: 'Să ne distrugă pe toți, atunci vor intra în Kiev'

Viceprim-ministrul ucrainean Irina Vereşciuk a indicat că 9 din cele 14 coridoare au funcţionat sâmbătă.

Şeful Centrului de control al apărării naţionale din Rusia, Mihail Mizinţev, a acuzat Ucraina că împiedică evacuarea civililor în Rusia.

Citește și: VIDEO Volodimir Zelenski schimbă discursul și își amenință cu moartea propriii cetățeni: 'Verdictul este de a-i urma pe cei peste 12.000 de ocupanţi'

"Informaţiile despre aceasta pur şi simplu nu au circulat în rândul populaţiei din oraşele Kiev, Cernihiv, Harkov, Sumî şi Mariupol. Kievul refuză să confirme coridoarele umanitare pentru evacuarea cetăţenilor ucraineni în Rusia", a declarat Mizinţev, potrivit agenţiilor ruse de presă.

El a adăugat că, fără sprijinul Ucrainei, Rusia a evacuat aproximativ 10.000 de persoane din zone periculoase în mai multe regiuni, inclusiv din Doneţk şi Lugansk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.