Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Volodimir Zelenski avertizează Rusia: 'Pregătim noi acorduri cu partenerii noştri'

BBC News
Volodimir Zelenski

Preşedintele Volodimir Zelenski le-a cerut compatrioţilor, în alocuţiunea de sâmbătă seară, să reziste, pentru că este un moment critic al războiului, în condiţiile care în ultimele 24 de ore au avut loc peste 100 de „ciocniri intense” pe linia frontului. El le-a dat asigurări că Ucraina va primi în curând mai mult ajutor internaţional, pentru că în ianuarie şi februarie va încheia cu partenerii noi acorduri bilaterale „puternice”, care vor oferi ţării garanţii de securitate, dar în acelaşi timp a pledat pentru accelerarea acestui ajutor, subliniind urgenţa situaţiei de pe câmpul de luptă.

În ceea ce priveşt garanţiile de securitate pentru Ucraina, „ pregătim noi acorduri cu partenerii noştri - acorduri bilaterale puternice. Ianuarie şi februarie ar trebui să aducă rezultate relevante. Vedem deja date specifice când ar putea fi semnate documente noi şi puternice. Sunt recunoscător întregii noastre echipe implicate în negocieri, tuturor acelor lideri şi state care sunt pregătiţi pentru decizii cu adevărat ambiţioase”, a spus Zelenski, conform news.ro.

„Cu întreaga arhitectură a garanţiilor de securitate - noua arhitectură - readucem, de fapt, sistemul de drept internaţional la viaţă, îl reanimăm. Iar când justiţia va fi restabilită în Ucraina, când securitatea noastră va fi restabilită, aceasta va funcţiona şi pentru alţii în lume”, a arătat Zelenski.

În acelaşi timp, preşedintele ucrainean a sugerat că pe câmpul de luptă există o situaţie critică şi că este nevoie urgent de ajutor. „Pregătim continuarea activităţii cu partenerii noştri cheie privind sprijinul specific în domeniul apărării chiar acum, în aceste săptămâni şi luni. Vor exista noi pachete de apărare. Le sunt recunoscător tuturor prietenilor Ucrainei din întreaga lume care înţeleg că câmpul de luptă nu poate aştepta şi că salvarea de vieţi nu poate fi amânată, precum şi tuturor celor care încearcă să accelereze deciziile necesare - necesare acum”, a spus Zelenski, fără îndoială cu gândul la blocajul care există în Congresul american în legătură cu ajutorul pentru Ucraina.

„Numai în ultima zi, au avut loc peste o sută de ciocniri intense pe linia frontului”, a arătat Zelenski. El a spus că cele mai intense lupte au avut loc în Avdiivka, în direcţia Mariinka - Krasnohorivka, în direcţia Lîman, în direcţia Siverski, în direcţia Kupiansk, în direcţia Herson - în Krînki.

„Rezistenţa noastră acum, distrugerea inamicului, este de o importanţă critică. Rusia nu ar trebui să-şi facă iluzii că va reuşi. Şi le mulţumesc fiecăruia dintre soldaţii noştri, tuturor celor din Ucraina care luptă acum, care muncesc acum, care ajută pentru ca poporul nostru şi ţara noastră să câştige anul acesta”, a punctat liderul de la Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.