Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Zelenski, după ce Rusia a preluat preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU: Teroriştii trebuie să fie traşi la răspundere, să nu prezideze nicăieri

reuters.com
zelenski

Zelenski a răbufnit după ce Rusia a preluat preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU: Teroriştii trebuie să fie traşi la răspundere şi să nu prezideze nicăieri.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă, într-un nou discurs, că este absurd faptul că Rusia a preluat preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU, în contextul în care ruşii atacă Ucraina în fiecare zi.

“Din păcate, avem şi veşti care sunt în mod evident absurde şi distructive. Astăzi, statul terorist a început să prezideze Consiliul de Securitate al ONU.

Ieri, armata rusă a ucis un alt copil ucrainean – un băieţel de cinci luni pe nume Danylo. Din Avdiivka, în Donbas, împreună cu părinţii săi care au fost răniţi. Artileria rusă... Una dintre sutele de atacuri ale artileriei, pe care statul terorist le lansează în fiecare zi. Şi, în acelaşi timp, Rusia prezidează Consiliul de Securitate al ONU.

Zelenski: Nu există o formă de teroare care să nu fi fost comisă încă de Rusia

Nu există o formă de teroare care să nu fi fost comisă încă de Rusia. Şi nu va exista un astfel de motiv care să oprească reforma instituţiilor globale, în special a Consiliului de Securitate al ONU. Reforma care este în mod evident întârziată – astfel încât un stat terorist şi orice alt stat care vrea să fie terorist să nu perturbe pacea.

Teroriştii trebuie să piardă, trebuie să fie traşi la răspundere pentru teroare şi să nu prezideze nicăieri”, a spus Zelenski.

El a menţionat că a semnat două decrete privind sancţiunile împotriva celor care lucrează pentru agresiunea rusă. “Aceştia sunt oficiali ai statului agresor, ai industriei sale de apărare – sute de companii – şi colaboratori. Este vorba despre peste 650 de persoane nou sancţionate. Această activitate va continua. Şi niciunul dintre cei care îi ajută pe terorişti, lucrează pentru ei, furnizează sau fabrică arme pentru teroare – nimeni nu va scăpa de răspundere. Blocarea complicilor terorii, izolarea statului terorist, înfrângerea acestuia şi procesele sunt ceea ce îi aşteaptă pe toţi cei care au început şi duc război împotriva Ucrainei şi a ordinii internaţionale”, a explicat liderul de la Kiev.

“Apropo, săptămâna aceasta Elveţia s-a alăturat celui de-al zecelea pachet de sancţiuni al Uniunii Europene. Este important atunci când statele care sunt neutre în sens militar-politic adoptă totuşi o poziţie morală clară faţă de teroarea rusă, faţă de distrugerea de către Rusia a ordinii globale bazate pe reguli. Numai în unitate putem păstra pacea ca bază a relaţiilor internaţionale şi mulţumesc Elveţiei pentru deciziile relevante”, a adăugat el.

Zelenski a precizat că a discutat o oră cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. “Despre situaţia de pe front, interacţiunea noastră politică, despre modul în care ne mişcăm în implementarea Formulei de pace ucraineană. Mulţumesc, Franţa pentru sprijinul tău neclintit”.

“În general, săptămâna a adus o serie de ştiri pozitive pentru Ucraina, pentru apărarea noastră şi pentru apărarea vieţii obişnuite a tuturor naţiunilor libere.

În cadrul OSCE, au început lucrările la primul raport internaţional separat, care va fi dedicat deportării forţate de către Rusia a copiilor ucraineni şi încercărilor de asimilare a copiilor noştri. Această crimă comisă de Rusia este una dintre cele mai cinice şi anti-umane crime ale timpului nostru. Rusia o comite sistematic şi o calculează, la nivel de stat. Responsabilitatea pentru aceasta va fi şi ea sistemică. Responsabilitatea Rusiei ca stat şi a tuturor celor implicaţi”, a mai afirmat Volodimir Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.