Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vietnam intenționează să cumpere avioane avansate rusești

wikimedia.org
Yakovlev avion rusesc

Vietnamul este interesat de avioanele rusești Sukhoi și Yakovlev, precum și de elicopterele militare Mi, a declarat miercuri directorul Serviciului Federal pentru Cooperare Tehnico-Militară, Dmitri Șugaiev, în cadrul forumului internațional Army-2022.

"Republica Socialistă Vietnam rămâne printre principalii noștri parteneri. Acest client străin manifestă un interes sporit față de avioanele avansate Su și Yak, elicopterele Mi, vehiculele blindate, precum și față de sistemele de rachete cu rază scurtă și medie de acțiune", a dezvăluit Șugayev, fiind întrebat care sunt echipamentele noi fabricate în Rusia de care este interesată țara asiatică.

Vietnamul este cel mai mare partener al Rusiei în ceea ce privește cooperarea tehnico-militară. La 1 decembrie 2021, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și omologul său vietnamez, Phan Van Giang, au semnat un acord interguvernamental privind cooperarea tehnico-militară între cele două țări, informează Tass.com.

Forumul internațional de tehnică militară Army-2022 se desfășoară între 15 și 21 august la Centrul de expoziții Patriot din afara Moscovei. Ministerul rus al Apărării este organizatorul evenimentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.