Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitorul carierei lui Paul Pogba este incert, conform selecționerului Franței

Paul Pogba

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Franţei, Didier Deschamps, nu ştie cum va arăta în viitor cariera lui Paul Pogba, după ce jucătorul lui Juventus Torino a ieşit pozitiv la un control antidoping, scrie AFP.

"Nu voi avea o poziţie categorică sau radicală. Nu ştiu cum va arăta viitorul lui, dar evident că asta va lua timp. A trecut ceva vreme de când Paul Pogba nu a mai fost cu noi, nu se ştie ce va fi, dar sper să-şi regăsească zâmbetul, stăpânirea de sine şi jocul său", a spus Deschamps, potrivit Agerpres.

Contraexpertiza solicitată de Paul Pogba, fotbalistul francez al lui Juventus Torino, a confirmat prezenţa testosteronului în probele prelevate în luna august, a declarat săptămâna trecută pentru AFP o sursă apropiată de acest dosar.

La mai puţin de o lună după ce a fost suspendat provizoriu pe 11 septembrie de Agenţia italiană antidoping (NADO), Pogba, în vârstă de 30 de ani, a aflat vineri că analiza probe sale B, efectuată joi, a relevat prezenţa metaboliţilor de testosteron, la fel ca în proba A.

Pogba este pasibil, conform Codului Mondial Antidoping, de o suspendare de patru ani, care ar putea fi totuşi redusă la jumătate dacă el reuşeşte să demonstreze lipsa intenţiei. Suspendarea ar putea fi chiar limitată la câteva luni dacă utilizarea substanţei a avut loc "în afara competiţiei şi nu este legată de nivelul său de performanţă".

Pentru a explica acest test antidoping pozitiv, apropiaţii mijlocaşului au afirmat luna trecută că metaboliţii de testosteron provin dintr-un supliment alimentar prescris de un medic consultat în Statele Unite.

Testosteronul, hormon al fertilităţii şi al sexualităţii masculine, favorizează dezvoltarea muşchilor.

Contactată de AFP, NADO nu a putut confirma aceste informaţii "prin decizia autorităţii italiene referitoare la respectarea vieţii private".

Apropiaţii jucătorului, contactaţi la rândul lor, nu au dorit să facă niciun comentariu.

Pogba are acum şapte zile pentru a comunica apărarea sa Tribunalului Naţional Antidoping care îi va examina cazul şi va cere o sancţiune, procedură ce ar putea dura câteva săptămâni.

Pe lângă procedura în desfăşurare a justiţiei sportive italiene, va fi deschisă o anchetă judiciară de către parchetul din Torino, dopajul fiind considerat infracţiune în Italia.

De la anunţul testului său pozitiv, Pogba nu se mai poate antrena cu Juventus Torino, clubul la care s-a întors în iulie 2022 după şase sezoane la Manchester United.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.