Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitorul Roboticii şi al Inteligenței Artificiale

www.listedaleinternetului.hostoi.com
cadou roboti

Vineri, 7 aprilie a.c. think-tank-ul Digital Citizens România a organizat masa rotundă “Viitorul Roboticii şi al Inteligenței Artificiale” – eveniment organizat cu sprijinul europarlamentarului Victor Negrescu.

ALERTĂ - Tren deraiat în Hunedoara. Cel puţin doi morţi / VIDEO

Evenimentul a avut loc în contextul consultării publice lansate de Parlamentul European cu privire la modul în care ar trebui abordate provocările de ordin etic, economic, legal și social apărute în urma dezvoltării domeniului roboticii și a inteligenței artificiale.

România și Bulgaria i-au dat o LOVITURĂ Serbiei: 'E o confruntare NATO-Rusia'

Concluziile evenimentului, la care au participat asociații de profil din industrie, companii private, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ din domeniu şi reprezentanți ai unor instituții publice, au fost că principiile generale supuse dezbaterii sunt corect exprimate, însă o importanță majoră o va avea documentul ce va fi redactat de Comisia Europeană şi că este nevoie în România de inițierea unei comunicări intersectoriale în domeniul roboticii şi al inteligenței artificiale, pentru a ne asigura că există condițiile necesare pentru o bună dezvoltare a acestui domeniu.

“România are un imens potențial în folosirea celor două noi industrii emergente, robotica şi inteligența artificială şi este una dintre prioritățile mandatului meu să ajut, din poziția mea de membru al Parlamentului European, dezvoltarea acestuia. Eforturile mele susținute sunt de a încerca să aducem o viitoare Agenție Europeană pentru Robotică și Inteligență Artificială chiar aici, în România pentru a se recunoaște astfel potențialul inovator al țării noastre.” - Victor Negrescu, europarlamentar.

Digital Citizens Romania este primul think tank Românesc în domeniul Digital o comunitate dedicată adepților domeniului digital, reprezentanților mediului de afaceri și specialiștilor în politici publice.

Digital Policy Roundtables – evenimente periodice organizate cu scopul de a contribui direct la agenda publică digitală, prin asigurarea unui dialog între toți actorii interesați (de la companii/antreprenori digitali, la reprezentanți ai instituțiilor publice, la structuri ale partenerilor sociali).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.