Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viiturile care au afectat o regiune situată în nordul Turciei au produs 5 morţi şi 12 persoane dispărute

viituri, china

Cinci persoane au murit şi alte 12 au fost date dispărute în urma viiturilor care au afectat o regiune situată în nordul Turciei, lângă Marea Neagră, a anunţat duminică preşedintele Recep Tayyip Erdogan, adăugând că operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

În înregistrările video surprinse în provincia nordică Giresun pot fi văzute clădiri şi vehicule luate de viiturile provocate de ploile neobişnuit de abundente şi îngropate apoi în noroi.

Citește și: CAB îl LOVEȘTE în plin pe Liviu Dragnea - Încarcerea sa este una perfect legală iar el rămâne în spatele gratiilor

Preşedintele Erdogan a declarat de la Istanbul că inundaţii s-au extins şi în provinciile învecinate, provocând rănirea unor persoane în Rize şi Trabzon.

''Conform rapoartelor iniţiale primite, aveam cinci morţi şi aproximativ 12 dispăruţi în urma inundaţiilor grave", a spus Erdogan.

Anterior, ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a declarat reporterilor în Giresun că până în prezent 133 de cetăţeni au fost salvaţi, însă agenţiile şi autorităţile desfăşoară încă operaţiuni de căutare pentru găsirea persoanelor dispărute.

Fundaţia pentru ajutor umanitar (IHH) din Turcia a anunţat că a trimis o echipă de 40 de lucrători pentru a începe operaţiunile de căutare şi salvare după ce s-au anunţat ploi abundente în cursul nopţii, adăugând că echipele din alte zone sunt de asemenea în alertă.

Citește și: Una dintre judecătoarele de care a vrut să scape Dragnea l-a condamnat pe fostul senator Olosz Ghergely - Motivele avocaților pentru eliberarea fostului lider

Fundaţia a transmis într-o declaraţie că drumul principal spre districtul Dereli a devenit impracticabil după revărsarea cursurilor de apă în Giresun, ceea ce a condus la blocarea accesului pe mai multe căi rutiere.

Ministrul Agriculturii şi Silviculturii, Bekir Pakdemirli, care a susţinut declaraţii alături de Soylu, a spus că precipitaţiile care au căzut în Giresun au depăşit de 1,5 ori valorile medii pentru luna august. ''Este pentru prima dată când văd o astfel de revărsare şi un asemenea potop'', a spus Pakdemirli. ''Vom lua toate măsurile necesare pentru a ne asigura că acest lucru nu se va repeta'', a precizat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.