Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orbán l-a primit pe Papa Teodor al II-lea al Alexandriei

Egypt Today
Papa Teodor al II-lea

Premierul ungar Viktor Orbán l-a primit marţi, la Budapesta, pe Papa Teodor al II-lea, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Copte din Alexandria şi Papă al Scaunului Apostolic al Sfântului Evanghelist Marcu, liderul suprem al creştinilor egipteni, a informat şeful Biroului de Presă al premierului Ungariei, relateaza MTI citat de Rador.

Întâlnirea a avut ca temă solidaritatea şi fraternitatea creştinilor din Est şi Vest. Viktor Orbán a subliniat faptul că Ungaria pune un mare accent pe protejarea comunităţilor creştine din întreaga lume. Teodor al II-lea a mulţumit Ungariei pentru sprijunul acordat, inclusiv pentru bursele oferite studenţilor egipteni.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte a subliniat importanţa apărării valorilor familiei. Teodor al II-lea efectuează o vizită de patru zile în Ungaria, la invitaţia Guvernului de la Budapesta.

Biserica Ortodoxă Coptă este cea mai mare biserică creştină din Egipt şi cea mai veche organizaţie a creştinătăţii. Potrivit legendei, a fost fondată la începutul secolului I, în nordul Egiptului, în Alexandria, de Sfântul Marcu Evanghelistul, care a fost şi primul episcop al oraşului.

Se estimează că ortodocşii copţi reprezintă aproximativ 10% din populaţia predominant musulmană a Egiptului, care numără 93 de milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.