Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban a fost reales preşedinte al Fidesz

Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban a fost reales preşedinte al partidului de guvernământ Fidesz, în cadrul congresului formaţiunii de duminică, unde a fost adoptată şi o declaraţie împotriva politicilor pro-imigraţie, informează MTI. 

Orban, care conduce Fidesz din 2003 până în prezent şi care a mai fost lider al partidului în perioada 1993-2000, a fost ales cu o majoritate covârşitoare de 1.174 de voturi dintr-un total de 1.177 voturi exprimate. 

"Credem în Ungaria şi în unguri şi credem că ungurii pot să ridice ţara în orice situaţie fie ea cât de rea. Ungaria nu vrea să fie un furnizor pentru alte naţiuni şi nici nu vrea să fie dependentă de alţii", a spus Orban. 

Delegaţii prezenţi la cel de-al 26-lea congres al Fidesz au adoptat o declaraţie politică împotriva politicilor pro-imigraţie. 

"În timp ce Ungaria este protejată, este necesar să vedem că Europa este sub invazie şi că arată ca un câmp de luptă", a spus Orban. "Ceea ce vedem astăzi este doar vârful iceberg-ului deoarece zeci de milioane (de migranţi) pot porni la drum spre Europa, care este slabă deoarece liderii ei se poticnesc în loc să treacă la acţiune", a mai spus premierul ungar. 

În opinia lui Orban, elita de stânga şi câţiva lideri ai unor ţări încearcă să găsească modalităţi de a aduce mai mulţi imigranţi în loc să stopeze afluxul. 

De asemenea, migraţia reprezintă o ameninţare pentru securitatea Europei din cauza proliferării terorismului şi a criminalităţii. "Nu este permis să vorbim despre asta în Europa, dar faptele arată că oriunde se instalează migranţii, acolo are loc o creştere a criminalităţii. Migranţii nu vor renunţa la stilul lor de viaţă şi sub ceea ce este la suprafaţă se dezvoltă o societate paralelă, care încet dar sigur va transforma lumea noastră într-o minoritate", a declarat Viktor Orban. 

Principala problemă, potrivit lui Orban, este că Europa nu se susţine pe ea însăşi, iar "probleme de importanţă secundară", cum ar fi drepturile omului, progresul, deschiderea, noi forme de familie şi de toleranţă sunt plasate în plan secund. Europa nu mai crede în virtuţile din care au izvorât aceste idealuri, inclusiv creştinismul, bunul simţ, virtuţile militare şi mândria naţională, a subliniat prim-ministrul ungar.

El a făcut un apel la semnarea petiţiei Fidesz împotriva implementării cotelor obligatorii de migranţi în Europa. Orban a afirmat că Europa are o nevoie imperioasă de reformă, de noi reguli şi are nevoie să se întoarcă la democraţie: "Ultimii 25 de ani au reprezentat o măreaţă perioadă liberală în istoria europeană, dar liberalismul a obosit de acum, s-a întors împotriva libertăţii, împotriva oamenilor şi a democraţiei înseşi". 

Viktor Orban a respins şi ideea Statelor Unite ale Europei, pe care, consideră el, o susţine stânga politică, şi s-a pronunţat în favoarea unei Europe a naţiunilor. 

La rândul său, ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, a declarat, în cadrul congresului Fidesz, că guvernul Ungariei a punctat clar prin felul în care a gestionat criza migraţiei că nimeni nu se poate juca cu Ungaria. 

Szijjarto a afirmat că Ungaria a fost atacată în mod nemeritat, i-au fost aduse acuzaţii morbide şi a fost supusă unor critici nedrepte în timp ce această ţară a dovedit că este posibil să protejeze frontiera externă chiar şi în contextul a ceea ce este "probabil cea mai mare provocare din istoria Uniunii Europene". 

"Am respins toate aceste atacuri şi vom continua să facem la fel şi în viitor", a spus Szijjarto. Şeful diplomaţiei ungare a comparat politicile de imigraţie ale Uniunii Europene cu o "sinucidere rituală", adică sunt spectaculoase, dar dăunătoare şi pun în pericol viitorul continentului. 

Szijjarto a mai spus că în calitatea sa de ministru de externe va continua să ducă o politică externă care să împiedice ca Ungaria să arate ca gara Keleti din Budapesta în urmă cu ceva timp. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.