Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban a reușit: adoptarea bugetului UE și ajutorul pentru Ucraina se amână – liderii europeni încep 'baletul' pe lângă premierul maghiar

capx.co
Viktor Orban

Viktor Orban a reușit: adoptarea bugetului UE și ajutorul pentru Ucraina se amână – liderii europeni încep 'baletul' pe lângă premierul maghiar

Uniunea Europeană a amânat un summit de urgență pentru a conveni asupra bugetului blocului și a aloca 50 de miliarde de dolari ca ajutor Ucrainei. Acesta nu va avea loc în ianuarie, așa cum era de așteptat, ci la 1 februarie 2024.

După cum a declarat șeful Consiliului European, Charles Michel, pe rețeaua socială X, termenele limită sunt prelungite din cauza faptului că liderii celor 26 de țări UE încă doresc să convingă Ungaria să ridice VETO-ul deciziei. „Un summit extraordinar al UE privind bugetul multianual va avea loc la 1 februarie... Pentru a aproba asistența acordată Ucrainei, avem nevoie de puțin mai mult timp pentru a convinge Ungaria", a spus Michel.

Președintele Consiliului European a reamintit că decizia de a ajuta Ucraina este susținută de 26 din cele 27 de state membre. Doar Ungaria se împotrivește.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că Uniunea Europeană dispune de instrumentele necesare pentru a garanta acordarea de asistență Ucrainei. El este încrezător că Ucrainei i se va oferi finanțare, în ciuda veto-ului Ungariei.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, este convins că Uniunea Europeană va putea aproba alocarea a 50 de miliarde de euro, indiferent de poziția Ungariei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.