Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban a trecut de votul din noul parlament al Ungariei: Discursul premierului ungar se apropie de ceea ce se întâmplă în România

FOX NEWS
Viktor Orban

Noul parlament al Ungariei l-a reales joi pe Viktor Orban, liderul partidului Fidesz care a câştigat alegerile, premier al ţării, informează MTI şi Reuters.

Orban, care îşi începe astfel cel de-al patrulea mandat al său la conducerea executivului ungar, a fost ales cu 134 de voturi pentru şi 28 împotrivă, transmite agerpres.ro.

Citește și: A doborât tot: Ce serial se află pe primul loc în preferințele telespectatorilor

După ce a fost ales, el a depus jurământul în această funcţie. În discursul său inaugural, premierul Viktor Orban a subliniat că alianţa sa de guvernare deţine două treimi în parlament, însă el doreşte 'să servească' şi celeilalte treimi.

'Patria nu poate fi în opoziţie cu sine însăşi pentru că transcede mult partidele', a spus premierul ungar. 'A servi (patria) nu depinde de faptul dacă suntem în opoziţie sau în guvern. Stau în faţa voastră optimist, cu speranţă şi gata de acţiune', a declarat premierul în faţa parlamentarilor, potrivit MTI.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul averii Stelei Popescu: Cine va mai beneficia de bunurile sale

De asemenea, în discursul său inaugural, Orban a subliniat că în Ungaria 'nava naufragiată a democraţiei liberale a fost înlocuită că democraţia creştină a secolului 21-lea, care garantează libertatea şi securitatea poporului'. 'Aceasta (democraţia creştină) susţine modelul de familie tradiţional, cu un bărbat şi o femeie, ţine antisemitismul la distanţă şi oferă şanse pentru dezvoltare', a subliniat Viktor Orban.

În cadrul aceluiaşi discurs, Orban a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să renunţe la 'coşmarul delirant' al Statelor Unite ale Europei. 'UE trebuie să se întoarcă pe terenul realităţii. Ca prim pas, trebuie să-şi schimbe felul în care abordează problema migraţiei', a subliniat premierul ungar.

Citește și: Ai vrea să lucrezi la Facebook sau Netflix? Care este salariul mediu al unui angajat

Premierul conservator, la putere din 2010, a câştigat la 8 aprilie al patrulea mandat consecutiv, partidul său, Fidesz, obţinând aproape jumătate din voturile exprimate, ceea ce i-a asigurat o majoritate de două treimi în parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.